Vēl viena hokeja drāma Sporta pilī - Bebri finālā (6)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Latvijas hokeja čempionāta finālā šodien iekļuva Ogres "ASK/Ogre", kas dramatiskā spēlē Rīgas Sporta pilī tikai pēcspēles soda metienos uzvarēja laukuma saimniekus "Vilkus OP", un sērijā līdz trīs uzvarām triumfēja ar 3-2. Uzvaru nesošo "bullīti" realizēja Jurijs Gaļajevs. (att.)

Spēles pamatlaikā ogrēnieši spēja atspēlēt divu vārtu deficītu, un tikai divas minūtes pirms trešā perioda beigām neizšķirtu panāca šī mača varonis Jurijs Gaļajevs. Pagarinājumā nevienai komandai gūt vārtus neizdevās, bet pēc spēles soda metienu sērijā tieši Gaļajeva iemestais "bullītis" atnesa uzvaru Ogres hokejistiem ar 4:3 spēlē un ar 3-2 visā sērijā. Latvijas čempionāta finālā "ASK/Ogre" tieši tāpat kā pirms gada tiksies ar Latvijas čempioniem "Rīga 2000". Sava laukuma priekšrocības būs Ogres komandai, kas ieņēma augstāku vietu regulārajā turnīrā. Pirmās divas spēles sērijā līdz četrām uzvarām 22. un 24. martā notiks Ogrē. 15 minūtes pirms spēles sākuma Rīgas Sporta pils apkārtne lika domāt, ka te tūlīt spēlēs Latvijas izlase vai sliktākajā gadījumā, Latvijas čempiontitulu noskaidros "Rīga 2000" un "Liepājas Metalurgs". Tomēr - ne viens, ne otrs. Garum garās rindās pie vienīgās kases pulcējās tālab, lai klātienē noskatītos Latvijas čempionāta izšķirošo pusfinālspēli starp "negantajiem" Rīgas "vilkiem" un žiperīgajiem Ogres "bebriem". Bija paredzēts hokeja trilleris un viņš arī notika. Patīkami, ka šoreiz bez īpašām rupjībām un tiesnešu kļūdām. Neticami, bet uz šo komandu spēli, nepārspīlējot, bija sanākuši aptuveni 3000 skatitāju - atmosfēra vienkārši lieliska, un, ja vēl kādam būtu uzdevums nodarboties ar Latvijas čempionāta reklāmu, tad varētu būt arī visi 5000 hokeja mīļu. Tās tribīnes, kas Kr. Barona ielas pusē - bija ieņēmusi "bebru" atbalsta grupa ar bruņoto spēku rotu priekšgalā, bet Tērbatas ielas sektori piederēja "vilku" faniem, kā arī saujiņai žurnālistu. Ogres komandas galvenais treneris Ēvalds Grabovskis liek vārtos Imantu Legzdu, bet ir spiests iztikt bez universāļa Kaspara Astašenko, kurš sestdienas spēlē, kurā "ASK/Ogre" uzvarēja ar 6:2, smagi savainoja ausi un bija spiests palikt malā. Laukuma saimnieku cietoksnī visas cerības, protams, uz Andreju Žagaru. Pēc divām pirmajām Rīgas spēlēm, kurās uzvaras ar minimālu rezultātu izcīnīja "Vilki OP" bija skaidrs, ka Guntara Pastes komanda šajā mačā ies uz "visu banku". Pirmie metienu pa vārtiem spēles otrajā minūtē izdarīja viesi, bet "vilkiem" tas izdevās tikai piektajā minūtē. Komandas pamazām iespēlējās un bija acīmredzami, ka viesiem ir problēmas ar disciplīnu aizsardzībā. Sestajā minūtē Legzda avairīja metienu no zilās līnijas, bet pirmais pie ripas bija Konstantīns Kikass un netraucēts no vārtu priekšas raidīja ripu tīklā - 1:0. Turpmāko trīs minūšu laikā mājiniekiem bija vēl trīs reālas vārtu gūšanas iespējas - vēl viens metiens no vārtu priekšas un divi pretuzbrukumi divi pret vienu.

Legzda nepievīla šajos kritiskajos brīžos un 11. minūtē Edijs Brahmanis (att.) realizēja skaitlisko vairākumu, iemetot ripu Žagara vārtu augšējā stūrī - 1:1. Tomēr tam nesekoja loģiska viesu ofensīva. Tieši pretēji, "vilki" spēlēja nosvērti, viņu pispēles bija precīzākas un kombinācijas bīstamākas. Tā rezultātā skaitlisko vairākumu ieguva arī mājinieki, un 13. minūtē aizsargs Aleksandrs Terjohins pēc aktīvas cīņas vārtu priekšā izdarīja metienu, bet Legzda īsti neredzot, kur ir ripa, pats to ievirzīja savos vārtos - 2:1. Ogrēnieši parāk brīvi ļāva mājiniekiem saimniekot savu vārtu priekšā, un 16. minūtē tika sodīti vēlreiz. Sergejs Povečerovskis no aizvārtes ar kāju pispēlēja ripu vārtu priekšā pilnīgi nenosegtajam Dmitrijam Korņilovam un 3:1. Iniciatīva jau piedērēja "vilkiem", un tikai otrajā periodā viesi atkal spēja izlīdzināt spēles gaitu, taču nespēja radīt faktiski nevienu bīstamu momentu pie mājinieku vārtiem. Trešo periodu ogrēnieši iesāka ar bezcerīgu vairākumu, kura laikā neizdarīja nevienu metienu pa vārtiem. Tomēr tad Ogres pirmais piecinieks iespieda mājiniekus viņu zonā, un Gints Gredzens no vārtu priekšas samazināja rezultāta starpību līdz minimumam - 3:2. Ogres hokejistiem nenoliedzami bija iniciatīva, un viņi ātri pārgāja no aizsardzības uzbrukumā, tomēr līdz "vilku" vārtiem galvenokārt meģināja izlauzties individuāli. Uzvaras tuvumu "Vilki" pilnīgi droši jau bija sajutuši, bet trešā perioda beigās sekoja nevajadzīgs noraidījums, kā rezultātā Gaļajevs tieši divas minūtes pirms pamatlaika beigām izlīdzināja rezultātu - 3:3. Pagarinājumā sākumā divas bīstamas epizodes bija pie Legzdas vārtiem, bet pusotru minūti pirms pagarinājuma beigām spēcīgi no patālas distances sita Brahmanis, bet Žagars nospēlēja lieliski - 3:3 arī pēc papildus 10 minūtēm.
Pēcspēles soda metienu sērija sākās ar precīziem Terjohina (att.) un Brahmaņa metieniem, kas veikli piemānīja attiecīgi Legzdu un Žagaru. Oļega Jurenko metienu Legzda atvairīja, bet Gaļejevs pārspēja Žagaru, un kā izrādījās - tā bija uzvaras ripa. Savus metienus nespēja realizēt Ogres hokejisti Raivis Brencāns un Andrejs Maslovskis, bet laukuma saimniekiem - Andrejs Maticins, Povečerovskis un Korņilovs. Fināls līdz četrām uzvarām, kurā "ASK/Ogre" tiksies ar "Rīga 2000" sāksies 22. martā Ogrē.

Komentāri (6)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu