Latvijas hokeja neaizskaramais "fenomens" vārdā Vilki (7)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Otro uzvaru pēc kārtas Latvijas hokeja čempionāta pusfinālā ir izcīnījuši regulārā turnīra uzvarētāji Rīgas "Vilki OP". Šodien savā laukumā "vilki" ar 5:4 pārspēja Ogres "ASK/Ogre" un sērijā līdz trīs uzvarām izvirzījās vadībā ar 2-1.

Uzvaras vārtus "Vilku" labā 34 sekundes pirms mača beigām guva Aleksandrs Terjohins. Rezultātu pirmās trešdaļas otrajā minūtē atklāja ogrēnietis Ronalds Bodnieks, taču līdz trešdaļas beigām mājinieki panāca izlīdzinājumu -15. minūtē precīzs bija Sergejs Povečerovskis. Otrās trešdaļas 14. minūtē Ogres komandas aizsargs Toms Bluks vēlreiz izvirzīja vadībā viesus, turklāt pēc nepilnām divām minūtēm Bodnieks guva savus otros vārtus, palielinot pārsvaru līdz 3:1.

Tomēr 23 sekundes pirms otrās trešdaļas beigām Terjohins (att.) guva savus pirmos vārtus, samazinot rezultāta starpību līdz minimumam - 2:3. Dmitrijs Korņilovs trešā perioda septītajā minūtē strīdīgā situācijā panāca izlīdzinājumu 3:3. Tobrīd otrā laukuma pusē savainojumu bija guvis ASK/"Ogre" hokejists Kaspars Vitkovskis, kurš nespēja pats piecelties, taču spēles galvenais tiesnesis Aleksandrs Borisovs nesaprotamā kārtā ļāva maču turpināt. Turklāt tobrīd "Vilki OP" aizturētā soda laikā uzbruka, bet viesu hokejistiem izdevās pie ripas pieskarties, ko nefiksēja Borisovs. Korņilovs guva vārtus, bet Vitkovskis laukumu bija spējīgs atstāt tikai ar komandas ārsta palīdzību. Pēc mājinieku trešajiem gūtajiem vārtiem līdzjutēji bija ļoti neapmierināti ar tiesneša darbību un laukumā notiekošo - uz ledus tika mesti dažādi priekšmeti, pat pudeles. Spēle tomēr atsākās, un trešdaļas desmitajā minūtē Bluks (att.) guva savus otros vārtus mačā, jau trešoreiz spēlē izvirzot vadībā Latvijas vicečempionus - 4:3. Taču viesiem uzvaru nosargāt neizdevās - jau pēc 23 sekundēm Latvijas izlases ilggadējais aizsargs Andrejs Maticins rezultātu izlīdzināja, bet pēdējā minūtē Terjohins izrāva mājinieku uzvaru ar 5:4. Līdzjutēji arī pēc spēles beigām izrādīja neapmierinātību, metot uz "Vilki OP" hokejistiem un uz ledus dažādus priekšmetus. Jāatzīmē, ka mača laikā tiesnesis neieskaitīja divus ASK/"Ogre" hokejistu gūtos vārtus. Vienā epizodē vārti strīdīgā situācijā tika izgrūsti, bet otrreiz "Vilki OP" spēlētājs Jānis Lukaševskis vārtu gūšanas brīdi sava vārtsarga laukumā iegrūda ASK/"Ogre" spēlētāju. Mača tiesnesis Borisovs vārtu guvumu šajās epizodēs nefiksēja. Šo pusfināla sēriju ar pārliecinošu uzvaru sāka "ASK/Ogre", kas savā laukumā pretiniekus sagrāva ar 8:1, bet otrajā mačā "Vilki OP" spēja atspēlēties, pirmdien Rīgā uzvarot ar minimālu pārsvaru 2:1. Sērijas ceturtais mačs paredzēts 19. martā Ogrē. Ja tajā uzvarēs mājinieki, būs nepieciešams piektais mačs, kas 20. martā notiks Rīgā. Šā pāra uzvarētājus finālā jau gaida pagājušās sezonas čempionvienība "Rīga 2000", kas pusfinālā ar 3-1 pārspēja "Liepājas metalurgu".

Komentāri (7)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu