Latvijas čempionāts hokejā: laime uzsmaida stiprākajam (4)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Latvijas atklātā hokeja čempionāta finālā vakar pēc dramatiskas uzvaras savā laukumā iekļuva "Rīga 2000". Otrdien pusfināla sērijas ceturtajā mačā rīdzinieki pēcspēles soda metienos guva virsroku pār "Liepājas metalurgu" un sērijā līdz trīs uzvarām triumfēja ar 3-1.

Mača pamatlaiks un arī pagarinājums beidzās neizšķirti 1:1. Uzvaru un vietu finālā "Rīga 2000" komandai nodrošināja Andreja Ignatoviča precīzais metiens pēcspēles "bullīšu" sērijā. No sērijas abu komandu 10 metieniem tas bija vienīgais precīzais.

Mača 15. minūtē rezultātu atklāja Rīgas komandas uzbrucējs Ģirts Ankipāns, bet otrajā periodā nevienai komandai vārtus gūt neizdevās. Jau pēdējās trešdaļas otrajā minūtē viesiem pēc aizsarga Mihaila Bogdanova metiena izdevās panākt izlīdzinājumu. Atlikušajā spēles pamatlaika daļā vārtsargi pārspēti netika, tāpēc uzvarētāja noskaidrošanai bija nepieciešams pagarinājums, kurā tāpat netika noskaidrots uzvarētājs.
Pēcspēles soda metienu sērijā vienīgais precīzais izrādījās Ignatoviča (att.) metiens, kas bija šajā sērijā priekšpēdējais. Pēdējais meta "Liepājas metalurga" hokejists Ivans Loginovs, taču rīdzinieku vārtsargs Oļegs Romaško bija "necauršaujams". Savas iespējas gūt vārtus pēcspēles metienu sērijā neizmantoja "Rīga 2000" hokejisti Kārlis Skrastiņš, Jānis Sprukts, Ankipāns un Leošs Pipa, bet liepājnieku rindās "sausā" palika Romāns Ņikitins, Jānis Vegners, Juris Ozols, Darjus Plisausks un Loginovs. Pirmajā pusfināla mačā "Liepājas metalurgs" turpat Piņķos uzvarēja pēcspēles metienu sērijā ar 5:4, bet otrajā un trešajā mačā Liepājā zaudēja Latvijas čempioniem ar 1:4 un 2:5. Otrajā pusfinālā regulārā čempionāta uzvarētāji "Vilki OP" turpina bezkompromisa cīņu ar Latvijas vicečempioniem Ogres "ASK/Ogre". Pēc divām spēlēm rezultāts sērijā ir neizšķirts 1-1. Trešā spēle paredzēta 16. martā Rīgā, bet ceturtā - 19. martā Vidzemes ledus hallē Ogrē.

Komentāri (4)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu