Vai Latvijas hokeja čempionāta intriga ir mirusi? (4)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Latvijas atklātā hokeja čempionāta pusfināla trešajā spēlē "Rīga 2000" šodien izbraukumā pārliecinoši uzvarēja savus principiālos sāncenšus "Liepājas metalurga" hokejistus un sērijā līdz trīs uzvarām izvirzījās vadībā ar 2-1. Sava laukuma priekšrocības tagad ir jau Latvijas čempionu rokās.

Jau pirmajā periodā dodot laukuma saimniekiem "nāvējošu" triecienu ar 4:0, visā spēlē Rīgas komanda uzvarēja pārliecinoši ar 5:2 un jau otrdien savā laukumā var pielikt punktu liepājnieku agonijai. Nekādā gadījumā negribētos, lai notiktu tā, kā jautā virsraksts, tomēr, summējot visus apstākļus, "Rīgai 2000" ir ļoti labas izredzes izrēķināties ar novārgušajiem liepājniekiem un šķiet, ka arī Ogres komanda šogad nav tik stipra, kāda tā bija finālā pirms gada. Liepājnieki, kas jau Baltkrievijas atklātā čempionāta otrajā pusē spēlēja ievērojami vājāk par "Rīgu 2000", acīmredzot uz emociju un veiksmes rēķina vienā ceturtdaļfināla spēlē uzvarēja "Keramin" un Latvijas čempionāta pirmajā pusfinālmačā "Siemens" hallē pēcspēles soda metienos izcīnīja laimīgu uzvaru arī pār Rīgas komandu. Nu veiksmes un spēku rezerves šķiet ir iztukšotas. Savas sienas kurzemniekiem nelīdzēja ne sestdien, kad tie zaudēja ar 1:4, ne arī šodien, kad jau pēc pirmajām 20 minūtēm viss jau bija skaidrs.

Pirmos vārtus perioda piektajā minūtē pirmdienas mačā guva Aleksejs Hromčenkovs, kad vārtu priekšā, aizsargu pilnīgi aizmirsts, saņēma piespēli no Arta Ābola un caur Dmitrija Žabotinska kājsargiem raidīja ripu "metalurgu" vārtos. 11. minūtē viesu pārsvaru dubultoja Jānis Sprukts, bet vēl pēc minūtes, spēlējot mazākumā, trešo ripu Žabotinska cietoksnī raidīja čehu viesspēlētājs Leošs Pipa. Visbeidzot trešdaļas 17. minūtē Aigars Miranovičs panāca jau graujošo 4:0 "Rīgas 2000" labā. Pēc ceturtajiem ielaistajiem vārtiem Žabotinski "Liepājas metalurga" vārtos nomainīja lietuvietis Arūns Aļeiņikovs. Vienīgos vārtus otrā perioda astotajā minūtē guva Eduards Ivanovs, samazinot rezultāta starpību līdz 1:4. Trešdaļas 13. minūtē par tīšu sitienu "Rīgas 2000" komandas kapteinim Normundam Sējējam līdz mača beigām (5+20 minūtēm) tika noraidīts mājinieku aizsargs Konstantīns Sidulovs. Trešo periodu aktīvāk iesāka mājinieki, taču samazināt vārtu starpību neizdevās, turklāt trešdaļas sestajā minūtē tika nopelnīti divi noraidījumi un, izmantojot divu spēlētāju skaitlisko pārsvaru, otros vārtus mačā guva Hromčenkovs un "Rīga 2000" atjaunoja četru ripu handikapu - 5:1. Liepājas vienības labā ar precīzu metienu 33 sekundes pirms spēlēs beigām izcēlās Mihails Bogdanovs, panākot spēles galarezultātu 2:5. Sērijā līdz trīs uzvarām ar 2-1 vadībā tagad jau ir "Rīga 2000", kas jau rīt savās mājās "Siemens" arēnā Piņķos var izcīnīt trešo uzvaru un nodrošināt vietu finālā. Un tur viņiem, visdrīzāk, būs jāspēlē ar Ogres "ASK/Ogre", par spīti tam, ka ogrēnieši šodien izbraukumā negaidīti ar 1:2 zaudēja Rīgas "Vilkiem OP". Sērijā līdz trīs uzvarām starp "Bebriem" un "Vilkiem" šobrīd ir neizšķirts 1-1, un arī trešā spēle notiks Rīgā, 16. martā.

Komentāri (4)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu