Rīgas 2000 "jaunās asinis" - piecas ripas četratā

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Latvijas atklātā hokeja čempionāta pusfinālā ceturtdien iekļuva pagājušās sezonas čempionvienība "Rīga 2000", kas arī trešajā ceturtdaļfināla spēlē pieveica "Rīgu 20", sērijā triumfējot ar 3-0. Pēc Latvijas čempionāta paradoksālā nolikuma jau pusfinālā Latvijas čempioni spēlēs ar "Liepājas Metalurgu", kas sērijā līdz trīs uzvarām tāpat ar 3-0 uzvarēja Jelgavas "Zemgali".

Piecus no visiem komandas vārtiem gūstot nule iegūtajiem Čehijas un Baltkrievijas leģionāriem, "Rīga 2000" šodien uzvarēja "Rīgu 20" ar 8:3 un pirmie nodrošināja vietu pusfinālā. Sērijas pirmajā spēlē "Rīgas lauvas" uzvarēja ar 8:1, bet otrajā - ar 10:0.

Šīsdienas maču "Rīga 2000" sāka spēcīgākajā sastāvā - pēc vienas spēles diskvalifikācijas laukumā varēja doties Latvijas izlases kapteinis Kārlis Skrastiņš, kā arī komandas vērienīgais pastiprinājums no ārzemēm. Komandu ir papildinājuši čehi Martins Rošeks un Leošs Pipa, kā arī trīs baltkrievi no "Brest" komandas - Dmitrijs Utkins, Antons Sokolovs un vārtsargs Pāvels Bessonovs, kurš jau šodien stājās Latvijas čempionu cietoksnī. Jau spēles otrajā minūtē pēc Rošeka un Ģirta Ankipāna precīziem metieniem "Rīga 2000" izvirzījās vadībā ar 2:0. Pēc otrajiem vārtiem starta sastāvā laukumā izgājušo Uģi Avotiņu "Rīgas 20" vārtos nomainīja Kristaps Stiģis, kas 12 minūšu laikā ielaida vēl četras ripas, un vietu vārtos atkal ieņēma Avotiņš. Stiģi pārspēt izdevās Andrejam Ignatovičam, baltkrievam Utkinam, čeham Pipam un Edgaram Žaltkovskim, kurš vārtus guva mazākumā. Vienus vārtus pirmajā periodā mājiniekiem gan izdevās atgūt - precīzs bija Valentīns Feoktistovs, tomēr līdz trešdaļas beigām baltkrievu viesspēlētājs Sokolovs atjaunoja sešu vārtu pārsvaru "Rīga 2000". Otrajā periodā samērā līdzīgā spraigā cīņā neviena komanda vārtus gūt nespēja - vairākas labas izdevības neizmantoja "Rīgas 20" hokejisti, kuras vārtos pārliecinoši darbojās Avotiņš. Pēdējā trešdaļā laukumā labāk jau izskatījās "Rīgas 20" hokejisti, kas arī spēja gūt šajā periodā pirmos divus vārtus - vispirms pēc čempionvienības aizsarga Normunda Sējēja rupjas kļūdas izcēlās Eduards Bullītis, bet vēlāk precīzs bija arī aizsargs Renārs Demiters. "Rīga 20" turpināja veidot labas vārtu gūšanas izdevības, tomēr vēl kādu reizi dabūt ripu čempionu tīklā neizdevās, turklāt mačam punktu pielika čehs Pipa, kas mazākumā guva savus otros vārtus debijas spēlē - 8:3. Pusfinālsērija līdz trīs uzvarām, kurā "Rīga 2000" krustos nūjas ar principiālajiem sāncenšiem "Liepājas metalurgu", sāksies 9. martā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu