Fadejeva soļošanas festivāls tēmē uz Eiropas kalendāru

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Latvijas soļotāja Aigara Fadejeva un "Tele2" rīkotais ikgadējais soļošanas festivāls, iespējams, jau 2006. gadā tiks iekļauts oficiālo Eiropas "Grand Prix" sacensību kalendārā.

Festivāls, tāpat kā pagājušajā gadā, šogad norisināsies Rīgā rudenī. Kā šodien preses konferencē norādīja Fadejevs, "šis būs ģenerālmēģinājums", kuru vērtēs starptautiskie novērotāji, kas arī dos galīgo atzinumu, vai festivālam piešķirt Eiropas Vieglatlētikas asociācijas sacensību statusu.

"Ceru, ka beidzot tās izdosies pārvērst par oficiālām "Grand Prix" sacensībām," sacīja Fadejevs. "Lai tāda līmeņa sacensības sarīkotu, galvenais ir finansējuma atrašana." Fadejevs arī norādīja, ka slavenā poļa Roberta Koržeņovska rīkotais līdzīgs festivāls Eiropas "Grand Prix" sacensību statusu saņēmis šogad. Kā zināms, pagājušajā gadā septītajā Aigara Fadejeva un "Tele2" rīkotajā soļošanas festivālā uzvarēja spānis Huans Manuels Molina, bet Fadejevs finišēja trešais. Otro vietu ieguva Atlantas olimpisko spēļu vicečempions krievs Iļja Markovs. Festivālā sacentās arī pirmo un otro klašu skolēni 500 metru distancē, trešo un ceturto klašu skolēni 1000 metru distancē, piekto un sesto klašu skolēni - 1500 metros. Notika arī 1000 metru garš tautas soļojums.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu