Latvijas vicečempionu grūtā uzvara play off ievadā (1)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Latvijas hokeja čempionāta pirmajā ceturtdaļfināla spēlē grūtu, bet svarīgu uzvaru izbraukumā šodien izcīnīja Latvijas vicečempioni Ogres "ASK/Ogre", kas ar 5:4 pieveica Elektrēnu "Energija". Citos ceturtdaļfināla ievadmačos pārliecinošas uzvaras guva favorīti - Latvijas čempioni "Rīga 2000", regulārās sezonas uzvarētāji "Vilki OP" un "Liepājas metalurgs".

Latvijas čempionu tikšanās ar "Rīga 20" sākās ar vairākiem abpusējiem pārkāpumiem, un jau trešajā minūtē laukums bija jāatstāj vienam no "Rīga 2000" aizsardzības līderiem Kārlim Skrastiņam, kas saņēma noraidījumu līdz mača beigām (5+20 minūtes) par pretinieka grūšanu apmalē. Rezultātu spēles 12. minūtē atklāja Renārs Undelis, bet 2:0 nepilnas divas minūtes pirms trešdaļas beigām panāca Andrejs Ignatovičs. Mača otrajā perioda laukumā turpināja dominēt pieredzējušākie spēlētāji, un trešdaļas 12. minūtē Ģirts Ankipāns panāca 3:0. Vēl pēc minūtes Artis Ābols vairākumā guva savas komandas ceturtos vārtus mačā, bet trešdaļas 15. minūtē Miķelis Rēdlihs panāca graujošo 5:0. Arī trešajā periodā spēles gaita nemainījās un pārsvars bija čempionvienības hokejistiem. Pēdējās trešdaļas otrajā minūtē Edgars Žaltkovskis panāca 6:0, vēl pēc sešām minūtēm Vadims Romanovskis čempionvienības pārsvaru palielināja līdz 7:0, bet pēc minūtes Rēdlihs guva savus otros vārtus spēlē - 8:0. Vienīgo reizi "Rīga 20" hokejistiem čempionvienības vārtsargu izdevās pārspēt mača 59. minūtē, kad precīzs metiens izdevās komandas rezultatīvākajam spēlētājam Jurijam Kļujevskim. Pamatīgu sagrāvi pirmajā spēlē cieta Jelgavas "Zemgale", kas savā laukumā ar 3:20 kapitulēja "Liepājas metalurgam", bet regulārā turnīra labākā komanda "Vilki OP" ar 7:2 (2:1, 2:1, 3:0) vakar pārliecinoši pārspēja "Rīga 18" hokejistus. Kā tika prognozēts, vissīkstāk noritēja regulārā turnīra trešās un sestās vietas ieguvēju duelis, kurā Latvijas vicečempioni Ogres "ASK/Ogre" tikai ar 5:4 izbraukumā pieveica Lietuvas komandu "Energija" no Elektrēniem. Uzvaras vārtus ogrēnieši guva trešajā periodā. Divus vārtus uzvarētāju labā guva komandas veterāns Aigars Razgals, bet pa reizei pretinieku vārtsargu pārspēja Edijs Brahmanis, Gints Gredzens un Edgars Grundmanis. Šodien pulksten 18.30 ASK/"Ogre" lietuviešu vienību uzņems savā laukumā un maču tiešraidē varēs vērot arī LTV7. Ceturtdaļfināla sērijas ilgs līdz trīs uzvarām. Sērijas otrās un trešās spēles paredzētas 1. un 3. martā. Ja trīs mačos pusfinālisti noskaidroti netiks, ceturtās spēles tiks aizvadītas 4. martā, bet ja būs vajadzīga arī piektā spēle - tā notiks 6. martā.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu