Prezidente: lielā iedvesma bija redzama Latvijas hokejistu acīs (17)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Latvijas hokejistiem, kas "vīrišķīgi un varonīgi cīnījās līdz pēdējai sekundei", milzīgā iedvesma bija redzama acīs, atzinusi Valsts prezidente Vaira Vīķe-Freiberga, apmeklējot ģērbtuvēs Latvijas hokeja izlasi, kas šovakar ar 5:4 uzvarēja Baltkrievijas izlasi, nodrošinot dalību Ziemas olimpiskajās spēlēs Turīnā.

Prezidente kopā ar līdzjutējiem priecājas par šo panākumu, un pēc spēles, ko vēroja klātienē Rīgas Sporta pilī, uzsvēra, ka hokejs ir īstu vīru spēle, ko Latvijas izlase apliecinājusi, izcīnot uzvaru. Latvijas hokeja izlase svētdien izcīnīja ceļazīmi uz 2006. gada Turīnas olimpiskajām spēlēm, kvalifikācijas turnīra izšķirīgajā spēlē ar 5:4 (1:2, 1:1, 3:1) uzvarot Baltkrieviju. Lai uzvarētu apakšgrupā un nodrošinātu dalību 2006.gada olimpiādē, Latvijas hokejistiem bija nepieciešama tikai uzvara. Vēl piecas minūtes pirms mača beigām Latvija zaudēja 2:4, taču atlikušajā laikā guva trīs vārtus un izcīnīja ceļazīmi uz olimpiādi Turīnā.

Komentāri (17)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu