Žoltoka pēkšņajā nāvē vainojama sirds mazspēja (73)

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Latvijas hokeja izlases uzbrucēja Sergeja Žoltoka pēkšņās nāves cēlonis bija sirds mazspēja, liecina Baltkrievijas Valsts medicīniskās ekspertīzes galvenās pārvaldes mediķu veiktā hokejista mirstīgo atlieku apskate. Sergeju Žoltoku zemes klēpī guldīs pirmdien, 8.novembrī, plkst.13 Rīgas Ivana kapos, informēja hokeja kluba "Rīga 2000" prezidents Viesturs Koziols.

Pirms apglabāšanas no plkst.9 līdz 12 Melngalvju namā Žoltokam savu cieņu un pateicību varēs izteikt viņa radinieki, draugi un hokeja līdzjutēji. Koziols apstiprināja, ka Žoltoka nāves iemesls ir sirds mazspēja, kā arī sacīja, ka hokejista mirstīgas atliekas nogādātas Latvijā no Baltkrievijas šodien no rīta. Pēc viņa teiktā, miruša hokejista ģimenei tiks sniegta palīdzība. "Mēs to darījām un darīsim arī turpmāk," apliecināja Koziols. Viņš arī apstiprināja, ka Žoltoks, tāpat kā citi hokeja kluba "Rīga 2000" spēlētāji, bija apdrošināts. Latvijas vēstniecības Baltkrievijā otrā sekretāre Marija Jegoruškina apstiprināja, ka vakar vakarā no Baltkrievijas ceļā uz Latviju devās zārks ar hokejista mirstīgajām atliekām. Visticamāk, tās šodien jau ir nogādātas Latvijā. Hokejista mirstīgo atlieku nogādāšanu uz Latviju organizēja Baltkrievijas Hokeja federācija. Kā ziņots, 3.novembra vakarā Minskā pēkšņā nāvē nomira Latvijas hokeja izlases uzbrucējs Žoltoks. NHL lokauta laikā Žoltoks spēlēja hokeja klubā "Rīga 2000", kas atklātā Baltkrievijas čempionāta laikā Minskā tikās ar "Dinamo". Žoltokam slikti kļuvis apmēram piecas minūtes pirms spēles beigām. Viņš atstājis laukumu un devies uz ģērbtuvi, kur saļimis. Steidzami tika izsaukta neatliekamā palīdzība, kuras mediķi konstatēja sirds apstāšanos. Ārsti apmēram stundu cīnījās par 31 gadu vecā hokejista dzīvību, taču pūliņi izrādījās velti. Valsts prezidente Vaira Vīķe-Freiberga šodien nosūtījusi līdzjūtības vēstuli no sirds mazspējas mirušā Latvijas hokeja izlases uzbrucēja Sergeja Žoltoka ģimenei. "Jūsu ģimenes neizmērojamās sāpes reizē ir arī ne tikai sporta cilvēku un sporta līdzjutēju, bet visas Latvijas zaudējums, jo Sergejs bija viens no sabiedrībā pazīstamākajiem sportistiem un iemīļotākajiem hokejistiem," raksta prezidente. Kā uzsver Vīķe-Freiberga, "viņš spoži nesa Latvijas vārdu pasaulē gan mūsu hokeja izlasē, gan būdams viens no dažiem Latvijas hokejistiem NHL". Prezidente Žoltoka ģimenei vēl spēku un izturību "šajā laikā, kad esat saņēmuši šo ļauno likteņa triecienu".

Komentāri (73)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu