Taizemes premjers gatavojas iegādāties "Liverpool" akcijas (8)

LETA/REUTERS
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Taizemes premjerministrs Taksins Šinavatra un Anglijas futbola klubs "Liverpool" jau "gandrīz par 100 procentiem" vienojušies, ka premjeram tiks pārdota daļa kluba akciju.

Taizemes valdība un "Liverpool" drīzumā izdošot kopīgu paziņojumu, tomēr konkrēts datums vēl nav zināms. Iespējams, tas notiks piektdien. Kā tiek ziņots, Taksins Šinavatra par 30 procentiem "Liverpool" akciju samaksās apmēram 100 miljonu ASV dolāru (55,4 miljoni latu). 51 procents kluba akciju pieder "Liverpool" priekšsēdētājam Deividam Mūram. Taizemes mediji informē, ka daļa iegūto līdzekļu tiks ieguldīta "Liverpool" jaunā stadiona "Stanley Park" būvniecībā. Par "Liverpool" klubu interese Taizemē radās pagājušā gadsimta septiņdesmitajos un astoņdesmitajos gados, kad Liverpūles komanda bija viena no spēcīgākajām Eiropā. Pēc Taksina Šinavatras teiktā, ar vēl citiem Taizemes investoriem kopīgi nodibināta kompānija ieguldīs klubā naudu, bet pretī saņems iespēju izmantot "Liverpool" vārdu, turklāt klubs Taizemē atvērs savu sporta akadēmiju. Taksina Šinavatras interese par kāda Anglijas kluba iegādi radās pagājušajā gadā neilgi pēc tam, kad par Londonas "Chelsea" īpašnieku kļuva krievu miljardieris Romāns Abramovičs. Taizemes premjerministrs interesējās par Londonas klubu "Fulham" un 2003.gada beigās pat tikās ar tā īpašnieku Mohamadu al Fajedu, bet šā gada februārī savu uzmanību veltīja "Liverpool". Taksina Šinavatras īpašumu vērtība pēc žurnāla "Forbes" aplēsēm ir apmēram viens miljards ASV dolāru.

Komentāri (8)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu