Konfekte dvēselei (aizmirstam par hokeju) (2)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Patīkams mazs raksts par Latviju nesen parādījās norvēģu presē. Avīzes žurnālists lika lielāko uzsvaru uz mūsu panākumiem futbolā un "Eirovīziju" - mums paveicās, ka viņš pat iedomāties nevarēja par valsts "lielo hokeju".

"DeTelegraf" raksta: "23. jūnijā Portugālē cīņā par Eiropas čempiontitulu futbola laukumā tiksies Nīderlande un Latvija. Mēs esam brīdināti! Šajā zemē, kurā dzīvo tikai 2,4 miljoni cilvēku un kas 1991. gadā tika vaļā no Krievijas pātagas, ir atbrīvojušies vēl neredzēti spēki. Tikai 1995. gadā šeit sāka organizēt vietējo futbola čempionātu. Tomēr ceļā uz Portugāli latvieši ir spējuši pārspēt poļus, zviedrus un futbolu dedzīgi mīlošās Turcijas komandu. Latvijas prezidente Vaira Vīķe-Freiberga, kura 44 gadus ir nodzīvojusi trimdā Kanādā, konstatē, ka pavisam drīz Nīderlande spēlēs futbolu ar zemi, kurai izauguši spārni. Jo Latvija bez īpašas piepūles izcīnīja uzvaru un organizēja Eirovīzijas dziesmu festivālu. Un to, ka latviešu pavasaris ir sācies tā pa īstam, pierāda milzīgi lielais panākums, kas jau stāv pie paša sliekšņa. Nākamajā pirmdienā Vašingtonā svinīgā ceremonijā tiks apstiprināta Latvijas līdzdalība NATO."

Komentāri (2)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu