Prezidente būtu satriekta, ja 2006.gada hokeja čempionāts Latvijā nenotiktu (4)

BNS
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Valsts prezidente Vaira Vīķe-Freiberga būtu satriekta, ja atbildīgās amatpersonas un būvnieki nespētu vienoties par lielās sporta halles būvniecību un Latvijai atņemtu tiesības rīkot 2006.gada Pasaules čempionātu hokejā.

"Multihalles" jautājumu viņa trešdien pārrunāja tikšanās laikā ar premjeru Induli Emsi."Man bija ļoti būtiski dzirdēt par notiekošo šajā jautājumā," viņa pēc tikšanās ar Emsi sacīja žurnālistiem. "Es pati kā prezidente savulaik Starptautiskajai hokeja federācijai paudu, ka šis čempionāts varētu notikt Latvijā, un, protams, toreiz pieņēmu kā pašu par sevi saprotamu, ka attiecīgās amatpersonas, sevišķi Hokeja federācija un investori, darīs maksimāli visu iespējamo, lai šāds čempionāts notiktu," viņa pauda. Prezidente atzina, ka būtu ļoti satriekta, ja tomēr 2006.gada čempionāts nenotiktu Latvijā. "Ja pierādītos, ka Latvija nav spējīga uzņemties šādu godu, tas Latvijas tēlam būtu milzīgs kaitējums," teica Vīķe-Freiberga. Taču viņa pauda, ka "cerība laikam vēl spīd". Arī premjers Indulis Emsis norādīja, ka vēl ir iespēja pagūt noteiktajā laikā uzbūvēt halli, jo šonedēļ veiksmīgi noslēgušās sarunas ar būvniekiem un investoriem. Jau vēstīts - pasaules hokeja čempionāta rīkošanai nepieciešamās hokeja halles projekta īstenošanai izvēlētā "Multihalle", potenciālais halles investors "Merks", Latvijas Hokeja federācija un valdība otrdien konceptuāli vienojušies, ka šonedēļ parakstīs četrpusējo līgumu par halles būvniecību. Valdības iepriekš prasītās garantijas 2,6 miljonu eiro apjomā joprojām paliek spēkā, vienīgā piekāpšanās varētu būt par halles celtniecības termiņu pagarināšanu, taču tikai ar nosacījumu, ka tam piekrīt Starptautiskā hokeja federācija. Iepriekš valdība uzstāja, ka hallei jābūt pabeigtai ne vēlāk kā 2005.gada 1.septembrī. Šonedēļ līgumu par hallei nepieciešamās zemes izmantošanu noslēgs "Merks", "Multihalle" un Rīgas dome, kā arī savstarpējo līgumu - "Merks" un "Multihalle". Iepriekš valdība ir paziņojusi, ka atteiksies no jebkādas atbildības par čempionāta norisi, ja netiks izpildīti tās izvirzītie nosacījumi. Savukārt Rīgas dome tādā gadījumā ir gatava jau nākamnedēļ sākt zemes nomas līguma ar "Multihalli" laušanas procedūras. Strīdu dēļ halli, kuras celtniecību solīts pabeigt līdz 2005.gada septembrim, joprojām vēl nav sākuši būvēt. Līdz šim pērn maijā ieguldīts halles pamatakmens, bet februārī iedzīti izmēģinājuma pāļi.

Komentāri (4)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu