Latvija "nāves" grupā (18)

BNS
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Eiropas futbola čempionāta finālturnīrā nākamvasar Portugālē vissīvākā konkurence būs D grupā, kur cīņu sāks Čehijas, Vācijas, Nīderlandes un Latvijas izlase, pēc svētdien Lisabonā notikušās izlozes atzina vairāku Eiropas valstsvienību treneri.

Anglijas izlases trenera Svens Gorans Eriksons pauda atvieglojumu, ka viņa vadītajai komandai nebūs jāspēlē D grupā, kurai paredz "nāves grupas" nosaukumu. "Vissarežģītākā ir D grupa," viņš teica. Par nešaubīgi smagāko D grupu atzina arī Vācijas izlases treneris Rūdijs Fellers. "Šī noteikti ir smaga grupa," viņš teica. "Protams, uz papīra bija iespējamas arī citas kombinācijas, kuras šķistu daudz vienkāršākas. Taču jau iepriekš bija skaidrs, ka šajā finālturnīrā vieglu grupu nebūs." Felleru nesatrauc, ka pirmā spēle vāciešiem jāaizvada ar Nīderlandi, bet gan drīzāk bažas viņam rada vēlais starts finālturnīrā, kad visas citas komandas jau būs spēlējušas. Arī Itālijas valstsvienības galvenais treneris Džovanni Trapatoni par sarežģītāko nosauca D grupu, prognozējot, ka no Vācijas, Nīderlandes un Čehijas izlasēm astotdaļfinālos netiks vācieši. Arī Latvijas futbolistu treneris Aleksandrs Starkovs pēc izlozes pauda pārliecību, ka viņa vadītajai komandai ir tikusi visspēcīgākā grupa. "Saprotams, ka katra komanda cīņā pret mums būs favorīte, taču katram ir vājās vietas, un no mums būs atkarīgs, vai tās spēsim atrast un izmantot," "Reuters" citēja Starkovu. "Mūsu mērķis ir nospēlēt tik labi, cik spējam, lai labi pārstāvētu mūsu valsti. Taču mēs arī mēģināsim iekļūt nākamajā kārtā. Lai gan tas būs ļoti grūti, mēs darīsim, ko spēsim, lai to panāktu." Starkovs atzina, ka ļoti respektē Vācijas, Nīderlandes un Čehijas komandu, kas būs smagi pretinieki, taču piebilda, ka "neviens no konkurentiem nav neuzvarams". Nepārsteigties ar Latvijas izlases nenovērtēšanu aicināja Vācijas izlases kapteinis Olivers Kāns, un vienisprātis bija viņa komandas biedrs uzbrucējs Miroslavs Kloze, sakot, ka Latviju nebūs viegli uzvarēt. "Noteikti nevajag novērtēt par zemu katru, kas spēj pieveikt Turciju," sacīja Kloze, piebilstot, ka izloze varēja būt vēl nelabvēlīgāka, taču arī tagad D grupa ir gana smaga. Savukārt Anglijas kluba "Arsenal" pussargs Patriks Vieira norādīja, ka labāk Francijas izlases sastāvā spēlēt B grupā kopā ar Angliju, Šveici un Horvātiju, nekā nonākt D grupā. "Tā [D grupa] ir diezgan sarežģīta, jo neatkarīgi no visa notiekošā viena lielvalsts tālāk netiks," viņš teica. Čehijas futbolistu treneris Karels Brukners atzina, ka neko daudz par Latvijas izlasi nezina, taču līdz jūnijam būšot pietiekami daudz laika, lai gūtu visu nepieciešamo informāciju. Jau ziņots, ka Nīderlandes izlases galvenais treneris Diks Advokāts Latviju nosauca par iespējamu autsaideru, kam tieši tādēļ nebūs ko zaudēt, un grupā ir iespējami pārsteigumi. Jau ziņots, ka Eiropas čempionāta finālturnīrs Portugālē notiks no 12. jūnija līdz 4.jūlijam.

Komentāri (18)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu