Valsts prezidente pasniedz kausus vieglatlētiem

BNS
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Vasarā Prezidenta balvas izcīņā Valmierā panākumus guvušie vieglatlēti otrdien viesojās Rīgas pilī, kur Valsts prezidente Vaira Vīķe-Freiberga viņiem pasniedza izcīnītās balvas.

Jūnija beigās par Valsts prezidenta balvas vieglatlētikā ieguvējiem individuālajā vērtējumā kļuva barjerskrējēja Ieva Zunda un soļotājs Aigars Fadejevs, bet novadu konkurencē jau devīto reizi uzvarēja Rīgas komanda, turpmākajās divās vietās atstājot Zemgales un Vidzemes sportistus. Apsveicot laureātus, sacensību dalībniekus un rīkotājus, Vīķe-Freiberga uzrunā norādīja uz Prezidenta kausa izcīņas popularitāti, Valmierā pulcējot lielu skaitu līdzjutēju. "Latvijas vieglatlēti ir vienmēr spējuši iekarot publikas mīlestību, atbalstu un atzinību. Tam vistiešākais rādītājs ir skatītāji, kas raugās un seko līdz arī atlētu tālākām veiksmēm, gaitām un dzīvo viņiem līdzi," viņa teica. "Tādus pasākumus organizēt nav viegla lieta, tas ir diezgan apjomīgs un atbildīgs uzdevums, bet man šķiet, ka Valmiera tieši caur šīm spēlēm arī sevi katru gadu no jauna spēj pierādīt kā reģions un pilsēta, kur notiek svarīgas lietas," norādīja Vīķe-Freiberga. Kausu Rīgas pilī saņēma Fadejevs, bet Zunda ir devusies uz ASV, tādēļ viņai paredzētā balva nonāca Zemgales komandas pārstāvja Modra Liepiņa rokās. Uzvarētājiem komandu vērtējumā paredzēto kausu saņēma Rīgas pilsētas sporta pārvaldes nodaļas vadītāja Skaidrīte Ose. Otrās vietas ieguvēju zemgaliešu balvu saņēma Liepiņš, bet Vidzemes novada komandu apbalvošanā pārstāvēja Valmieras bērnu un jauniešu sporta skolas treneris Raitis Ravinskis. Zunda augstāko rezultātu sieviešu konkurencē sasniedza 400 metru barjerskrējienā, bet Fadejevam kausu par labāko rezultātu vīriešiem nodrošināja uzvara 20 kilometru soļojumā. Laureāti pēc sacensību noslēguma Valmierā saņēma tikai piemiņas suvenīrus un sponsoru veltes, bet uzvarētāju kausus viņiem pasniedza Vīķe-Freiberga. Kopā ar sportistiem pie prezidentes ciemojās arī Latvijas Vieglatlētikas savienības amatpersonas un Prezidenta balvas izcīņas rīkotāju pārstāvji. Valsts prezidenta balvas izcīņā, kas notika jau devīto reizi, kausus saņem pirmo triju vietu īpašnieki novadu vērtējumā, kā arī labākā individuālā rezultāta īpašnieks vīriešu un sieviešu konkurencē.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu