ANO Ģenerālā asambleja pieņem olimpiskā pamiera rezolūciju

LETA/DPA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

ANO Ģenerālā asambleja pirmdien pieņēma rezolūciju, kas atbalsta pamieru visā pasaulē Grieķijā paredzēto vasaras olimpisko spēļu laikā.

Olimpiskais pamiers attiecas uz laiku no 13. līdz 29.augustam, kad Atēnās notiks vasaras olimpiskās spēles. Rezolūcija aicina veicināt "mieru, dialogu un samierināšanos konfliktu reģionos olimpisko spēļu laikā un pēc tām". Grieķijas ārlietu ministrs Georgs Papandreu un Monako kroņprincis Alberts uzrunāja 191 valsts asambleju un aicināja pieņemt šo rezolūciju bez balsošanas. "Kā 2004.gada olimpisko spēļu rīkotājvalsts Grieķija jūtas atbildīga par olimpisko ideālu popularizēšanu," asamblejā teica Papandreu. "Mēs ceram, ka nākamajā vasarā Atēnas kļūs par pasaules miera vaduguni." "Sūtīsim simbolisku signālu no šīs starptautiskās miera organizācijas par mierīgām olimpiskām spēlēm un galarezultātā par mierīgāku pasauli," viņš teica. "Pierādīsim, ka tas ir iespējams." Olimpiskā pamiera mērķis ir veicināt sportu kā attīstības un miera instrumentu, iedibināt ētikas kodeksu mierīgai sporta spēļu norisei, noslēgt starptautisku vienošanos pret stimulējošu medikamentu lietošanu visos sporta veidos un pasludināt 2005.gadu par Starptautisko fiziskās izglītības gadu. Tunisijas sporta ministrs Abderahims Zuari, kura valsts palīdzēja sagatavot rezolūciju, teica, ka viņa valdība plāno bagātināt starptautisko gadu ar programmu cīņai pret dopinga lietošanu sporta pasākumos. Kopš 1993.gada asambleja ir pieņēmusi rezolūcijas, aicinot uz olimpisko pamieru, lai atbalstītu karadarbības izbeigšanu olimpisko pasākumu laikā. Pamiers sakņojas grieķu tradīcijā "Ekecheiria", kas zināma kopš VIII gadsimta pirms mūsu ēras un aicina noslēgt pamieru, lai nodrošinātu sportistu drošu nokļūšanu un līdzdalību olimpiskajās spēlēs.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu