Abramovičam ar futbolu vien nepietiek (12)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Romāns Abramovičs turpina iztirgot savus Krievijas aktīvus - nupat viņš pārdevis sev piederošos 50 procentus "Krievijas alumīnija" akciju, par ko saņēmis līdz pat trijiem miljardiem ASV dolāru. Līdz ar to viņš turpina savu invāziju Pasaules sportā - pēc "Chelsea" futbola kluba kārta pienākusi NHL Vankūveras "Canucks".

Pirmajā pusgadā "Krievijas alumīnijs" saražoja 1,3 miljonus tonnu alumīnija un nopelnīja 2,21 miljardu dolāru, kas ir par 3,55 procentiem vairāk nekā pērn šajā pašā periodā. Savu aktīvu izpārdošanu Abramovičs sāka šā gada pavasarī. Tad viņam piederošā kompānija "Millhause" pārdeva 26% "Aeroflot" akciju, bet drīz pēc tam tika paziņots par "Sibīrijas naftas" un "JUKOS" uzņēmumu apvienošanos. Iegūtos līdzekļus uzņēmējs iztērēja visai ekstravagantā veidā - simtiem miljonu dolāru jau ieguldīti kluba "Chelsea" un spēlētāju iegādē. Tagad Abramovičs aizrāvies ar hokeju un nolēmis iegādāties Nacionālās hokeja līgas klubu. Par viņa mērķi kļuvusi Vankūveras "Canucks" vienība. Tas gan nav pirmais Abramoviča mēģinājums iegūt savā īpašumā kādu NHL komandu. Vankūverā gan pagaidām nekomentē, vai tiešām saņēmuši Abramoviča piedāvājumu, taču daži avoti ziņo, ka biznesmenis jau zvanījis uz Sietlu, kur atrodas "Canucks" īpašnieka Džona Makova birojs. "Vancouver Sun" raksta, ka sarunas tomēr ir sākušās, taču pagaidām visi Abramoviča piedāvājumi tikuši noraidīti.

Komentāri (12)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu