Nodokļu atlaides ziedotājiem sportam šogad atceltas netiks

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

11. aprīlī, Latvijas Republikas Finanšu ministrijā notika saruna starp Finanšu ministru Valdi Dombrovski, Valsts Ieņēmumu dienesta ģenerāldirektoru Kārli Ketneru un dažādu nevalstisko organizāciju pārstāvjiem.

Sarunā bez Finanšu ministrijas un VID pārstāvjiem piedalījās arī pārstāvji no Latvijas Sporta federāciju padomes, Latvijas Olimpiskās komitejas un Nevalstisko organizāciju centra, bet Latvijas Automobiļu federāciju (LAF) pārstāvēja ģenerālsekretārs Mārtiņš Kalniņš.

Šajā sarunā no Finanšu ministra Valda Dombrovska kunga tika saņemts apstiprinājums, ka patlaban valdībā tiek runāts tikai par ziedojumu pārskatīšanu valsts un pašvaldību uzņēmumiem. Savukārt privātuzņēmumiem, kuri ziedo sabiedriskajām organizācijām, vēl vismaz līdz šā gada beigām tiks piemērota ienākuma nodokļa atlaide 85 procentu apmērā no ziedojuma summas.

“Mēs esam ļoti pateicīgi, ka valdība ir ieklausījusies sabiedrisko organizāciju viedoklī. Vēl jo vairāk, mums ir apsolīts, ka arī turpmāk šādi jautājumi tiks skatīti kopā ar sabiedriskajām organizācijām,” pēc šā rīta sarunas saka LAF ģenerālsekretārs Mārtiņš Kalniņš. “Mēs jau iepriekš esam deklarējuši, ka LAF ir gatavi palīdzēt un ir ieinteresēti sakārtot likumdošanu šajā jautājumā, tāpēc tiešām liels prieks, ka valdība ir gatava uzklausīt mūsu priekšlikumus un sadarboties ar sabiedriskajām organizācijām arī turpmāk.”

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu