Fāzels: līdz 2003.gada septembrim jāsāk rakt halles būvbedri.

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Ja līdz 2003.gada septembrim Rīgā netiks sākti reāli multifunkcionālās hokeja halles būvdarbi, Starptautiskā ledus hokeja federācija (IIHF) oficiāli izlems 2006.gada pasaules čempionātu rīkot citur, visticamāk, Krievijā.

"Ja mēs 2003. gada septembrī neredzēsim, ka Latvijā halli jau ceļ, tas ir, ka tur reāli jau rok būvbedri un slien augšā konstrukcijas, mēs oficiāli nolemsim rīkot 2006.gada čempionātu citur," laikrakstam "Dienas Bizness" sacījis IIHF prezidents Renē Fāzels. Praktiski gan šis jautājums tikšot izlemts agrāk, izvērtējot, kā tiek kārtotas formalitātes halles būvniecībai. Pēc Fāzela teiktā, Latvijas Hokeja federācijas (LHF) prezidentam Kirovam Lipmanam gaidāmās vizītes laikā nākamās nedēļas sākumā būs jāpārliecina IIHF, ka neskaidrības par halles būvniecību tiks atrisinātas tā, lai celtniecība varētu sākties 2003.gada vasarā. Ja IIHF drīzumā nebūs skaidrības par hokeja halles celtniecības gaitu, 2006.gadā čempionāts Rīgā varētu nenotikt. Kā alternatīvu čempionāta norises vietu Fāzels minēja Krieviju, par ko lēmums esot pieņemts jau agrāk. Lai Latvija nezaudētu tiesības rīkot čempionātu, valdība varētu uzdot Ministru prezidenta biedram Aināram Šleseram iepazīties ar jautājumiem, kas saistīti ar hokeja halles projekta īstenošanu, un piedāvāt risinājumu variantus, DB teicis premjera Einara Repšes palīgs Dans Titavs. Kā LETA jau ziņoja, Lipmans vakar Latvijas Televīzijā paziņoja, ka pasaules čempionāts hokejā 2006.gadā "jebkurā gadījumā" notiks Latvijā. Pēc Lipmana teiktā, "tiks vai netiks parakstīts līgums ar SIA "Multihalle", tik un tā čempionāts būs Latvijā". Sarunā ar aģentūru LETA Lipmans vakar apgalvoja, ka "Multihalle" sola līgumu parakstīt otrdien. Vakar "Multihalles" akcionāri izšķīrās neparakstīt LHF prezidenta Lipmana jau 7.novembrī parakstīto līgumu, atzīstot, ka atsevišķi līguma nosacījumi nav pieņemami. Uzņēmums apņēmās izstrādāt savu līguma variantu un iesniegt to federācijā. Vakar tas tika izdarīts. Kā norādīja Baltiņš, "Multihalles" juristi izstrādājuši līguma projektu, tas nodots izvērtēšanai LHF. Šobrīd starp uzņēmumu un federāciju notiek aktīvas konsultācijas par līguma detaļām. "Multihalles" vadītājs atzina, ka daži līguma punkti federācijai "ne pārāk patīk", daži citi LHF iebildumi ņemti vērā un iestrādāti līgumā. Jau ziņots, ka sākotnēji līgumu starp LHF un halles būvētājiem bija plānots noslēgt līdz 1.oktobrim, lai varētu laikus sākt projektēšanu un, vēlākais, 2003.gada 1.maijā būtu iespējams ielikt jaunās halles pirmo pamatakmeni.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu