Pātelainens: Apzināmies, ka Gruzija ir bīstama komanda

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Miksu Pātelainens
Miksu Pātelainens Foto: Irmantas Gelūnas/15min.lt

Latvijas futbola izlasi svētdien UEFA Nāciju līgas D divīzijas pirmās grupas spēlē viesos pret Gruziju gaida smaga spēle, kurā jātiekas ar meistarīgu pretinieku, tomēr komanda būs gatava pārbaudījumam, sestdien pirmspēles preses konferencē sacīja Latvijas valstsvienības galvenais treneris Miksu Pātelainens.

Abas komandas svētdien Tbilisi Borisa Paičadzes vārdā nosauktajā "Dinamo" stadionā spēli sāks plkst.19.

Latvijas izlase UEFA Nāciju līgas D divīzijas pirmās grupas turnīru sāka ar neizteiksmīgu sniegumu, jo ceturtdien savā laukumā spēlēja 0:0 ar Andoru. Tikmēr Gruzija viesos ar 2:0 uzvarēja Kazahstānu, piesakoties grupas favorītu statusam.

"Protams, Gruzija ir spēcīga komanda ar ātriem un tehniskiem spēlētājiem. Viņiem labi futbolisti ir praktiski visās pozīcijās, kuri ļoti labi saspēlējas. Grūti izcelt kādu konkrētu spēlētāju. Ticu, ka spēlēsim kā vienota komanda un palīdzēsim viens otram," dienu pirms spēles preses konferencē sacīja Pātelainens.

Treneris gan norādīja, ka viņa vadīto komandu gaida grūts pārbaudījums.

"Gruzijā spēlēt nav viegli, tas ir skaidrs. Komanda ir spēcīga un arī atmosfēra Gruzijas spēļu laikā vienmēr ir laba. Gruzijas fani vienmēr atbalsta savu komandu, tomēr mums ir plāns un skatīsimies, kā mums veiksies spēles laikā. Apzināmies, ka spēle nebūs viegla, taču uz to skatāmies cerīgi," turpināja somu speciālists.

"Domāju, ka šī un mūsu iepriekšējā spēle būs pilnīgi citādākas. Vēlos uzslavēt Andoru par spēli aizsardzībā, neatlaidību un organizētību. Gaidu, ka rītdienas spēle būs citādāka, taču mums ir plāns spēlēt ar bumbu un uzbrukt un ceram, ka spēsim Gruzijai sagādāt problēmas. Tāpat apzināmies, ka Gruzija ir bīstama komanda un daudz būs jādomā par aizsardzību, visticamāk, vairāk kā pret Andoru. Mums ir jāspēlē labi aizsardzībā un jācīnās kā komandai, lai rastos arī iespējas uzbrukumā," sprieda Pātelainens, uzsverot, ka lielākā daļa spēlētāju ir gatavi spēlēt, taču viens vai divi spēlētāji ir uz jautājuma zīmes.

"Redzēsim rīt kā spēlētāji jutīsies laukumā pēc mača pret Andoru. Spēlētāji centīsies pierādīt, ka ir spējīgi uzvarēt mačus. Viņi ir motivēti un gatavi cīnīties. Mēs neskatāmies pagātnē, bet gatavojamies nākamajiem mačiem un mums ir jābūt pārliecinātiem, ka spēlētāju prāti ir tīri. Protams, mēs gribējām uzvarēt pirmo maču, taču neguvām vārtus un tāds ir futbols. Ja vēlamies sasniegt nepieciešamo rezultātu, mums vajag būt drosmīgiem un pārliecinātiem, kā arī jāspēj tikt galā ar atmosfēru. Saprotu, ka mums nav pieredzējusi komanda un dažiem spēlētājiem var būt pārsteigums par atmosfēru un skatītājiem, taču spēlētāji to apzinās, ka būs pilnas tribīnes. Ir sarežģīti prognozēt, kā spēlētāji uztvers šo situāciju, ka tribīnes būs pilnas un skaļas. Labi spēlētāji spēs ar to tikt galā un aizvadīs labu maču. Ja neesi mentāli gatavs, tas neizdosies," bilda treneris.

 

Spēles arēnā, kur notiks rītdienas spēle, ir 54 549 skatītāju vietas.

Tikmēr izlases vārtsargs Andris Vaņins piekrita trenerim, ka Gruzijai ir labi, gudri un tehniski spēlētāji.

"Viņi vēlēsies uzvarēt, taču arī mēs esam šeit, lai demonstrētu labu sniegumu un nopelnītu punktus. Protams, ceru uz citu rezultātu nekā iepriekšējā mačā. Tā spēle nebija veiksmīga mums, bet mēs skatāmies uz priekšu un ceru, ka parādīsim pilnīgi citu futbolu un labāku sniegumu," sacīja Vaņins.

UEFA Nāciju līgā izlases pēc ranga ir sadalītas četrās divīzijās, Latvijai spēlējot vājākajā no tām jeb D divīzijā. Tajā ir četras grupas, katrā pa četrām komandām, vienībām līdz novembra beigām aizvadot divu apļu turnīru. Grupu uzvarētāji savukārt vēlāk noskaidros divīzijas labāko komandu, kura iegūs ceļazīmi uz 2020.gada Eiropas čempionāta finālturnīru.

Līdz ar to UEFA Nāciju līga ietekmēs arī 2020.gada Eiropas čempionāta kvalifikāciju, kas sāksies 2019.gada martā nevis šī gada septembrī. Šoreiz Eiropas čempionāta finālturnīrs ar 24 dalībniecēm notiks uzreiz 13 valstīs, tāpēc neviena no rīkotājvalstīm nesaņems automātisku ceļazīmi.

Finālturnīram 20 izlases kvalificēsies pēc grupu turnīra, kamēr vēl četras tiks noskaidrotas starp 16 valstsvienībām, kuras uzvarējušas savās Nāciju līgas grupās. Katras divīzijas ietvaros līdz ar to sacentīsies četras labākās vienības, uzvarētājām iegūstot ceļazīmi uz Eiropas čempionātu. Tāpēc ir skaidrs, ka finālturnīrā iekļūs vismaz viena izlase no D divīzijas.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu