Verstapenam par Okona grūstīšanu piespriež sabiedriskos darbus

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Makss Verstapens
Makss Verstapens Foto: PA Wire/PA Images

Svētdien ar britu Formula 1 pilota Lūisa Hamiltona uzvaru noslēdzās Brazīlijas Lielās balvas izcīņa. Vismazāk apmierināts ar šādu iznākumu pēc sacensībām bija nīderlandiešu pilots Makss Verstapens, kurš pats pilnīgi droši varēja stāvēt uz goda pjedestāla augstākā pakāpiena, taču bija spiests samierināties ar otro vietu.

Sacensības sākās ar pole position izcīnījušā Hamiltona, kurš jau priekšlaicīgi ir nodrošinājis sev 2018.gada čempiona titulu, izvirzīšanos vadībā un pakāpenisku attālināšanos no sekotājiem.

Sacīkšu gaitā gan viņa pārsvars saruka un 40.aplī līdera pozīcijā izvirzījās Verstapens, kurš sacensības sāka no trešās starta rindas. 

Šķita, ka 21 gadu vecajam nīderlandietim sestā karjeras uzvara jau ir kabatā, taču brīdī, kad viņam 44.aplī bija jāapdzen atpalicējs no Force India vienības, Estebans Okons (Francija), notika sadursme. Verstapena bolīds sagriezās un Hamiltons atgriezās pirmajā pozīcijā, ko viņam izdevās noturēt līdz pat finišam.

Skaidrs, ka Verstapens ar šādu iznākumu itin nemaz nebija apmierināts. Savu niknumu viņš nekautrējās izrādīt nedz sarunā ar komandas biedriem rācijā, nedz uzreiz pēc sacīkšu beigām svēršanās telpā, kur dusmas izrādīja, vairākas reizes spēcīgi pagrūžot Okonu.

Šis incidents nepalika nepamanīts. Abus sportistus pie sevis vēlāk paaicināja sacensību stjuarti, kuri atzina Verstapenu par vainīgu un piesprieda viņam sodu - divas dienas sabiedriskā darba pēc Starptautiskās Automobiļu federācijas rīkojuma. Pienākums jāizpilda sešu mēnešu laikā kopš incidenta brīža.

Tai pašā laikā stjuartu paziņojumā teikts, ka viņi izprot Verstapena jūtas šajā situācijā, taču tai pašā laikā norāda, ka šāda līmeņa sportistiem jāprot sevi savaldīt jebkurā situācijā, jo viņi ir paraugs visiem pārējiem autosportistiem.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu