Ostapenko: Vēlos atgriezties Top 10

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Aļona Ostapenko
Aļona Ostapenko Foto: Jānis Škapars/TVNET

Latvijas tenisa zvaigzne Aļona Ostapenko ceturtdien mediju pasākumā atskatījās uz šo gadu un informēja par saviem nākotnes plāniem. 

Tikšanās laikā tenisiste un viņas trenere/māte Jeļena Jakovļeva atskatījās uz padarīto treniņos, padalījās ar informāciju par gatavību turnīriem, pastāstīja par jaunās sezonas kalendāru, paziņoja nākamā gada mērķus, kā arī izstāstīja par citiem jaunumiem komandas nometnē.

"Diemžēl arī šogad Ziemassvētkus nesagaidīšu mājās, jo drīz jau jālido prom. Kādus divus mēnešus esmu pavadījusi Rīgā, bet laiks ātri aizlidojis. Jau pirmdien jālido projām. Turnīrus gribas spēlēt, bet negribas braukt prom no Rīgas. Labprāt visus turnīrus spēlētu mājās," sacīja Ostapenko. 

Sezonas otrajā pusē Ostapenko sniegumu ietekmēja kreisās plaukstas trauma. Tagad tā ir sadziedēta, bet treniņus Latvijas šā brīža otrā rakete atsāka vien 10. decembrī. 

"Vēlos atgriezties Top 10, nospēlēt pēc iespējas labāk visos turnīros, it sevišķi "Grand Slam"," neslēpa Ostapenko. Tāpat gribu iekļūt "WTA Finals", kā arī labi nostartēt Federāciju kausā. Pēdējo pusotru mēnesi dzēru pretsāpju zāles, spēlēju ar sāpošu roku. Pēc spēlēm nevarēju pat pakustināt roku. Traumas sekas noteikti būtu mazākas, ja pēdējos turnīros nespēlētu.

Ostapenko pasaules rangā pašlaik atrodama 22. vietā. Šogad viņai neizdevās aizstāvēt pērn sensacionāli izcīnīto Francijas atklātā čempionāta uzvarētājas titulu, tomēr viņa iekļuva prestižā Vimbldonas čempionāta pusfinālā, kā arī sasniedza finālu Maiami turnīrā.

Gana veiksmīgā sezona Ostapenko ļāva sasniegt arī Latvijas sieviešu tenisa rekordu pasaules rangā, kas ir piektā vieta.

"Esmu treneris 25 gadus, strādājis ar labākajām spēlētājām pasaulē. Arī pats biju labs spēlētājs. Aļona ir ļoti jauka meitene, laba spēlētāja, talantīga tenisiste. Esmu gandarīts, ka varu būt daļa no šīs komandas – šīs ģimenes. Neesam ilgi kopā, kopš jūlija sadarbojamies. Aļona uzvarēja 2017. gada "Roland Garros". Manuprāt, šis gads bija laba mācība pēc lieliskajiem panākumiem 2017. gadā," norādīja treneris Glens Shaps. "Vēlos palīdzēt viņai justies labi. Mēs esam laba komanda. Viņai ir tikai 21 gads, viņai priekšā ir spoža nākotne. Šeit Latvijā, Rīgā jūtos kā mājās. Vēlos palīdzēt viņai izbaudīt tenisu savā dzīvē."

Ostapenko pērn sadarbojās ar Spānijas treneri Anavelu Medinu-Garrigesu, savukārt šogad ar Latvijas tenisisti strādāja divi ārzemju speciālisti - vispirms Deivids Teilors no Austrālijas, bet pēc tam kopš jūlija Shaps.

Iepriekš savā trenera karjerā Shaps strādājis ar vairākām augsta līmeņa tenisistēm, teju ar visām sasniedzot WTA ranga Top 10 (izņemot igaunieti Aneti Kontaveitu):

  • Krievijas tenisiste Nadja Petrova (bijusi pasaules 3. rakete gan vienspēļu rangā, gan dubultspēļu reitingā);
  • Igauniete Anete Kontaveita (šobrīd 21. vieta WTA rangā, vienu pozīciju priekšā Ostapenko);
  • Krieviete Dinara Safina (kādreizējā vienspēļu pasaules ranga līdere);
  • Jeļena Dokiča no Austrālijas (karjeras rekords WTA rangā - 4. vieta).

Ostapenko šogad WTA vienspēļu turnīros izcīnīja 23 uzvaras un piedzīvoja 21 zaudējumu. Rokas traumas dēļ Latvijas tenisistei sezona noslēdzās jau oktobrī.

Latvijas pirmās raketes gods patlaban pieder Anastasijai Sevastovai, kura šobrīd ierindojas 11. pozīcijā WTA rangā, kas ir viņas karjeras rekords.
 

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu