Vītoliņa vadītā "Davos" iekļūst Špenglera kausa pusfinālā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Harijs Vītoliņš
Harijs Vītoliņš Foto: EPA/Scanpix

Latvijas trenera Harija Vītoliņa vadītā Šveices komanda "Davos" sestdien iekļuva savā laukumā notiekošā Špenglera kausa pusfinālā.

"Davos" izslēgšanas turnīra pirmajā mačā ar 3:1 (1:0, 0:1, 2:0) pārspēja latviešu uzbrucēja Roberta Bukarta un aizsarga Gunta Galviņa pārstāvētu Tršinecas "Ocelārži" vienību no Čehijas.

Davosas komandā divus vārtus guva zviedru uzbrucējs Līnuss Klāsens, kurš ikdienā pārstāv Šveices komandu "Lugano", bet Špenglera kausā devies talkā Vītoliņa vadītajai vienībai. Pēdējo ripu tukšo "Ocelārži" vārtos iemeta Dino Vīzers.

Tikmēr Čehijas komandā ar precīzu metienu atzīmējās Ondržejs Kovarčīks.

"Davos" cīņā par finālu tiksies ar Somijas hokeja komandu "KalPa", kas uzvarēja Toriāni grupā un nodrošināja automātisku vietu pusfinālā.

Tāpat pusfinālu sasniedza Vācijas augstākās līgas komanda Nirnbergas "Thomas Sabo Ice Tigers", kas "play-off" pirmajā kārtā ar 3:1 (1:0, 2:1, 0:0) guva virsroku pār Kontinentālās hokeja līgas (KHL) vienību Magņitogorskas "Metallurg".

Nirnbergas vienībā vārtus guva Patriks Raimers, kanādietis Brendons Baks un Leo Pfēderls, kamēr Magņitogorskas komandas rindās izcēlās Nikolajs Kuļomins.

"Thomas Sabo Ice Tigers" pusfinālā tiksies ar Katīni grupā uzvarējušo Kanādas izlasi.

"Davos" un Kanādas izlase prestižajā turnīrā uzvarējušas 15 reizes, kas ir dalīts turnīra rekords.

Špenglera kauss ir vecākais Eiropas klubu turnīrs, kurš šogad notiek jau 92.reizi. Titulētāko komandu vērtējumā aiz "Davos" un Kanādas seko septiņas reizes uzvarējusī Čehijas vienība Prāgas LTC, kas beidza pastāvēt jau 1949.gadā.

2013.gadā par šī turnīra uzvarētāju kļuva latvietis Kaspars Daugaviņš, kurš tobrīd pārstāvēja Ženēvas "Servette" vienību no Šveices. Savukārt 2015. un 2016.gadā finālā spēlēja Latvijas izlases vārtsarga Elvja Merzļikina pārstāvētā "Lugano", abas reizes piekāpjoties Kanādas izlasei.

Kanādieši triumfēja arī pērn, finālā ar 3:0 pārspēdami Šveices komandu.

2011.gadā un pērn turnīrā piedalījās arī Latvijas klubs Rīgas "Dinamo".

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu