"VEF Rīga" spēkosies ar NBA basketbolistiem stiprināto "Kalev"/"Cramo"

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Mareks Mejeris
Mareks Mejeris Foto: Romāns Kokšarovs (www.estlatbl.com)

"OlyBet" Latvijas-Igaunijas Basketbola līgā trešdien norisināsies pieci mači, centrālajā no tiem "VEF Rīga" komandai spēkojoties ar Tallinas "Kalev"/"Cramo".

Mačs "Elektrum" Olimpiskajā centrā sāksies plkst.19.30. Tiešraidē to translēs kanāls "Best4Sport TV".

"VEF Rīga" ar 13 uzvarām 15 spēlēs ieņem trešo vietu, kamēr "Kalev"/"Cramo" ar tikpat panākumiem 14 cīņās ir otrajā pozīcijā.

Abām komandām šosezon jau bijušas divas tikšanās reizes. Vispirms oktobra izskaņā, kad abas komandas savā starpā sacentās VTB Vienotās līgas ietvaros, savā laukumā pārāki ar 82:74 bija rīdzinieki.

Pēc tam komandas krustoja ceļus 22.novembrī Tallinā, kur Latvijas-Igaunijas čempionāta ietvaros ar 91:82 uzvarēja "VEF Rīga".

Pagājušajā nedēļā Tallinas komandas sastāvā debitēja Nacionālajā basketbola asociācijā (NBA) 151 spēli aizvadījušais amerikāņu aizsargs Tonijs Rotens juniors.

"Kalev"/"Cramo" komandai kopš iepriekšējās tikšanās reizes ar "VEF Rīga" ir bijis vēl viens sastāva pastiprinājums - amerikāņu centrs Arnets Maltrijs, kurš NBA aizvadījis 59 cīņas.

Tallinas komandas galvenais treneris ir lietuvietis Donalds Kairis, kurš savulaik strādājis Latvijā, trenēdams "ASK Rīga" vienību.

Vēl šovakar plkst.19 Latvijas bronzas medaļu laureāte "Betsafe"/"Jūrmala" Jūrmalas Valsts ģimnāzijas sporta zālē tiksies ar "Liepāju", "Latvijas Universitāte" viesosies pie Pērnavas "Sadam", bet "Valga-Valka"/"Maks&Moorits" Valgā cīnīsies ar Ervīna Jonāta pārstāvēto Raplas "Avis Utilitas".

Savukārt plkst.19.30 "Ogre" Ogres 1.vidusskolā uzņems Tallinas "Kalev"/TLU vienību.

Latvijas-Igaunijas līgas kopvērtējuma vadībā ar 15 uzvarām 16 mačos atrodas "Ventspils", kamēr tai ar 13 uzvarām 14 spēlēs seko Tallinas "Kalev"/"Cramo", trešā ar 13 uzvarām 15 dueļos ir "VEF Rīga", bet ceturtā ar desmit panākumiem 14 cīņās ir "Ogre".

Aiz pirmā četrinieka ar deviņiem panākumiem 15 mačos seko Tallinas "Kalev"/TLU un Tallinas "TalTech".

Septītā ar sešām uzvarām 13 mačos ir "Tartu Universitāte", bet tālāk uz pirmā astotnieka robežas ar septiņām uzvarām 16 dueļos ir "Betsafe"/"Jūrmala" un Pērnavas "Sadam", bet pirmo desmitnieku ar piecām uzvarām 14 spēlēs noslēdz Raplas "Avis Utilitas".

Pie četrām uzvarām 13 spēlēs tikusi "Latvijas Universitāte", četri panākumi 14 mačos ir "Liepājai", kamēr "Valmiera Glass"/"Vidzemes Augstskola" iekrājusi četras uzvaras 15 mačos

. Pie trim panākumiem 13 spēlēs tikusi "Valga-Valka"/"Maks&Moorits", bet tabulu ar zaudējumiem visās 15 spēlēs noslēdz "Jēkabpils"/"SMScredit.lv".

Jaunizveidotajā Latvijas un Igaunijas līgas čempionātā šosezon piedalās 15 komandas.

Turnīrā komandas aizvadīs divu apļu cīņas, pēc tam astoņām labākajām piedaloties izslēgšanas spēlēs, noskaidrojot četras finālturnīra jeb "Final Four" dalībnieces. Savukārt pēc tam notiks abu valstu čempionātu izslēgšanas turnīri.

Pērn par Latvijas čempioniem pirmo reizi kopš 2014.gada kļuva "Ventspils" basketbolisti, kas finālsērijā ar 4-2 pieveica pagājušās sezonas čempioni "VEF Rīga".

Savukārt Igaunijā triumfēja Tallinas "Kalev"/"Cramo", kas finālsērijā ar 4-0 guva virsroku pār "Tartu Universitāti".

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu