Maksimenko: Stojanovičs cenšas Latvijas futbolistus iepazīstināt ar savu filozofiju

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Vitālijs Maksimenko
Vitālijs Maksimenko Foto: Latvijas Futbola federācija

Latvijas futbola valstsvienības jaunais galvenais treneris Slaviša Stojanovičs cenšas iepazīstināt spēlētājus ar savu spēles filozofiju, norāda izlases aizsargs Vitālijs Maksimenko.

2020. gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīra pirmajā spēlē Latvijas futbolisti ceturtdien izbraukumā Skopjē spēkosies ar Ziemeļmaķedoniju.

Cīņas sākums paredzēts plkst. 21.45 pēc Latvijas laika. Stojanovičam šī būs debijas spēle pie Latvijas izlases stūres.

"Viņš cenšas sakārtot taktiskos jautājumus, izlabot mūsu kļūdas un iepazīstināt mūs ar savu filozofiju," pastāstīja Maksimenko.

"Pirms jauniem cikliem vienmēr ir labs noskaņojums. Visi spēlētāji gaida šīs spēles. Domāju, ka arī līdzjutēji gaida no mums izcīnītus punktus un labu spēli," sacīja Latvijas izlases futbolists.

Martā aprit četri gadi kopš Maksimenko guva savus vienīgos vārtus Latvijas izlases sastāvā. Viņam tas izdevās 2015. gadā Ukrainā, kur Latvijas futbolisti pārbaudes mačā pašās spēles beigās izrāva neizšķirtu 1:1 pret mājiniekiem.

"Gribētos gūt vēl vārtus Latvijas izlasē. Standartsituācijās iešu uz priekšu. Izdevās gūt vārtus kluba rindās, turklāt bija vēl dažas iespējas iesist golu," teica Maksimenko.

Patlaban 28 gadus vecais Maksimenko ikdienā pārstāv Ļubļanas "Olimpija" komandu, kas šobrīd Slovēnijas augstākās līgas čempionātā ieņem otro vietu.

2020. gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīra tupinājumā Latvijas izlase svētdien izbraukumā spēlēs pret Poliju.

Šajā atlases ciklā Latvijas izlasei apakšgrupā pretī stāsies vēl arī Austrija, Slovēnija un Izraēla.

 
KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu