PSG futbolisti negaidīti zaudē Francijas kausa finālā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
"Stade Rennais" futbolisti
"Stade Rennais" futbolisti Foto: EPA/Scanpix

Par Francijas kausa futbolā ieguvējiem sestdien tika kronēti "Stade Rennais" futbolisti, kuri finālmačā pārspēja valsts spēcīgāko komandu Parīzes "Saint-Germain" (PSG).

Sendenī stadionā notikušajā mačā "Stade Rennais" pēc pamatlaika cīnījās neizšķirti 2:2 (1:2) ar PSG, papildlaikā vārti netika gūti, bet pēcspēles 11 metru sitienu sērijā ar 6:5 pārāki bija "Stade Rennais" futbolisti, kuri mačā uzvarēja ar 3:2.

Mača rezultāts tika atklāts 13.minūtē, kad pēc Neimara izpildītā stūra sitiena Dani Alviss aiz soda laukuma robežas saņēma bumbu un no gaisa to trieca vārtos. Astoņas minūtes vēlāk PSG bija vadībā ar 2:0, jo Anhels di Marija ar piespēli uzbrukuma smailē izvirzīja Neimaru, kurš pārcēla bumbu pāri "Stade Rennais" vārtsargam.

Piecas minūtes pirms pirmā puslaika beigām "Stade Rennais" vienus vārtus atguva, bumbu savā tīklā ieraidot "Stade Rennais" Presnelam Kimpembē. Otrā puslaika vidū Mozambikas futbolists Edsons Meksers izlīdzināja rezultātu, pēc stūra sitiena precīzi sitot ar galvu.

Pamatlaikā uzvarētājs netika noskaidrots un mačs turpinājās pagarinājumā, kura pēdējās minūtēs PSG palika bez sava uzbrukuma līdera Kiljana Mbapē, kurš par izklupienu saņēma sarkano kartīti. Kausa ieguvēja tika noskaidrota "pendelēs", kurās ar 6:5 pārāki bija "Stade Rennais" futbolisti. Pirmie 11 sitieni atrada savu ceļu mērķī, bet PSG pussarga Kristofera Nkunku raidītā bumba lidoja pāri pārliktnim.

"Pēdējo nedēļu laikā daudz bijām runājuši par to, ka esam sasnieguši klubam kaut ko vēsturisku," pēc uzvaras izteicās "Stade Rennais" galvenais treneris Žiljēns Stefans.

"Stade Rennais" par kausa ieguvēju kronēta trīs reizes, bet iepriekšējo reizi trofeja tika izcīnīta tālajā 1971.gadā. Tikmēr Francijas Līgas kausā šosezon uzvarēja "Strasbourg", bet valsts čempiontitulu nodrošinājusi PSG.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu