Elvis Merzļikins: Hārtlijs tāpat vien nevienu neaizskars (3)

Gatis Kreceris
CopyDraugiem X Whatsapp
Elvis Merzļikins
Elvis Merzļikins Foto: Edijs Pālens/LETA

Elvis Merzļikins pēc pasaules čempionāta (PČ) spēles sestdien Bratislavā ar zvaigžņoto Krievijas valstsvienību (1:3) norādīja, ka viņam šis mačs bija grūtāks nekā pret Čehiju. Latvijas hokeja izlases vārtsargs pieskārās arī tiesāšanai. 

"Viņi bija ātrāki, precīzāki un tehniskāki," TVNET teica Merzļikins. "Pret Čehiju bija vieglāk, jo tajā komandā nav tādas zvaigznes."

Merzļikins atvairīja 30 no 33 pretinieku metieniem. 

Vairākās epizodēs mača galvenie arbitri pieņēma diskutablus lēmumus. Piemēram, krievu aizsarga Dmitrija Orlova sitiens ar elkoni Oskaram Batņam galvas rajonā palika bez ievērības. 

Tieši Orlovs tika nosaukts par mača labāko spēlētāju Krievijas komandā. 

"Tiesnešu lēmumus es nekomentēšu. Viņi ir mani draugi (smaida)," sacīja Merzļikins. "Domāju, ka pret Batņu [Oskars] bija pārkāpums. Tur bija jādod noraidījums. Paši atkārtojumā redzējāt, ka spēle bija galvas rajonā. Bet ticiet man, tiesnešiem nav viegls darbs."

Klīst runas, ka IIHF Disciplinārlietu komisijas sēdē grasās izskatīt Boba Hārtlija izteikumus par tienešu darbu pēc iepriekšējās spēles ar Čehijas izlasi. 

"Neko par to nezinu. Mums ir lielisks treneris, kurš mūs aizstāv," norādīja Merzļikins. "Ja viņš kādu ir aizskāris, tad tas noteikti ir pamatoti. Tāpat vien viņš nevienu neaizskars, Hārtlijs ir lielisks speciālists."

 

Pirmdien Latvijas valstsvienība plkst. 17.15 spēkiem mērosies ar spēcīgo Zviedriju. 

Komentāri (3)CopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu