Hārtlijs: Itālijas izlases vārtsargs mierīgi varētu saņemt balvu kā abu komandu labākais spēlētājs (1)

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Bobs Hārtlijs.
Bobs Hārtlijs. Foto: Edijs Pālens/LETA

Pasaules čempionāta spēlē pret Latviju 62 metienus atvairījušais Itālijas izlases vārtsargs Andreass Bernards varētu saņemt balvu kā abu komandu labākais spēlētājs, jo laukumā parādīja dominantu sniegumu, pēc cīņas sacīja Latvijas valstsvienības galvenais treneris Bobs Hārtlijs.

28 gadus vecais Bernards otrdienas spēlē pret Latviju atvairīja 62 no 65 metieniem, bet Itālija zaudēja maču ar 0:3. Itālijas izlases spēlētāji joprojām šajā turnīrā trijos mačos nav guvuši vārtus.

"Šī bija bīstama spēle. Mēs to apzinājāmies. Gaidīju, ka Bernards būs liela daļa no viņu pretspara mums. Viņš šodien dominēja laukumā - mierīgi varētu saņemt balvu kā abu komandu labākais spēlētājs. Mēs nepārtraucām izdarīt metienus, guvām divus vārtus un beigās iemetām ripu arī tukšā vārtu tīklā," maču pret Itāliju rezumēja Hārtlijs.

Latvijas izlases labā pirmos vārtus tikai spēles 30.minūtē guva Roberts Bukarts, kurš vārtos raidīja savu septīto izpildīto metienu šajā duelī. 39.minūtē savus pirmos vārtus pasaules cempionātos Latvijas izlases sastāvā guva debitants Rihards Marenis, bet punktu spēlei pielika Teodors Bļugers, kurš 60.minūtē iemeta ripu tukšos vārtos.

Hārtlijs pēc spēles īpaši uzslavēja 26 gadus veco komandas "motoru" Mareni.

"Mēs viņu iekļāvām komandā, jo viņš ienes enerģiju ģērbtuvē, uz soliņa un laukumā. Viņš ir izcils komandas spēlētājs. Komandās vajag tādus dalībniekus, kas ienes dzīvību ģērbtuvēs. Viņam bija vēl viena iespēja gūt vārtus, bet Bernards lieliski atvairīja ripu ar kājsargu. Gūtie vārti Marenim bija lieliska balva par padarīto darbu. Esmu ļoti priecīgs par viņu," pauda Latvijas izlases galvenais treneris.

Hārtlijs atklāja, ka trešdien komandai būs brīvdiena. To viņi esot nopelnījuši, aizvadot trīs lieliskus mačus. 

"Spēlētāji godam nopelnījuši rītdienu brīvu, jo bija jāaizvada tris spēles četrās dienās. Esmu ļoti lepns par viņu paveikto, bet turnīra turpinājumā mūs būs saspringts grafiks."

Latvijas hokejistiem ceturtdien gaidāma spēle pret Čehijas izlasi, bet pēc tam vēl būs jātikeas arī ar Krieviju, Zviedriju un Norvēģiju.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu