Rodrigo Ābols un vēl trīs Latvijas hokejisti nosūtīti uz fārmklubiem AHL

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Latvijas hokeja izlases hokejists Rodrigo Ābols.
Latvijas hokeja izlases hokejists Rodrigo Ābols. Foto: Edijs Pālens/LETA

Latvijas izlases uzbrucējs Rodrigo Ābols sestdien no Nacionālās hokeja līgas (NHL) komandas Floridas "Panthers" nosūtīts uz fārmklubu Amerikas Hokeja līgā (AHL).

23 gadus vecais uzbrucējs palīdzēja komandai divās pārbaudes spēlēs, bet sezonu viņš uzsāks AHL komandā Springfīldas "Thunderbirds".

"Panthers" ar Ābolu maijā parakstīja divu gadu debitanta līgumu. 

Tāds pats liktenis piemeklēja vārtsargu Matīsu Kivlenieku, kurš no Kolumbusas "Blue Jackets" nosūtīts uz Klīvlendas "Monsters". Kivlenieks uz ledus bija divās pārbaudes spēlēs, katrā nospēlējot pusi mača un ielaižot pa vieniem vārtiem.

Tāpat pirmssezona NHL komandā ir beigusies Kristoferam Bindulim, kurš no Vašingtonas "Capitals" nosūtīts uz AHL komandu Hēršijas "Bears". Tikmēr no Monreālas "Canadiens" treniņnometnes atskaitīts Ņikita Jevpalovs, kurš nonācis citas AHL vienības Lavālas "Rocket" rīcībā.

Sestdien turpinājās NHL pirmssezonas pārbaudes spēles, un vienā no tām uzbrucēja Teodora Bļugera pārstāvēta Pitsburgas "Penguins" viesos ar 1:3 (1:1, 0:0, 0:2) piekāpās vārtsargu Elvja Merzļikina un Kivlenieka pārstāvētajai "Blue Jackets".

Bļugers uz ledus pavadīja 18 minūtes un vienu sekundi, kuru laikā divas reizes meta pa vārtiem, bloķēja divus metienus, uzvarēja 12 no 19 iemetieniem un tika pie negatīva lietderības koeficienta -1.

Tikmēr Kivlenieks bija pieteikumā, bet laukumā nedevās, kamēr Merzļikina nebija pieteikumā. Vārtus sargāja Jūnass Korpisalo, kurš atvairīja 24 no 25 pretinieku mestajām ripām.

Ārpus pieteikuma sestdienas mačos palika Zemgus Girgensons, Rūdolfs Balcers un Kristiāns Rubīns.

Jaunā NHL sezona sāksies 2.oktobrī.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu