"Wizards" treneris par Pasečņiku: Viņš bija iespaidīgs

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Anžejs Pasečņiks.
Anžejs Pasečņiks. Foto: Washington Wizards/Facebook

Pēc Latvijas basketbolista Anžeja Pasečņika debijas Nacionālajā basketbola asociācijā (NBA) atzinīgus vārdus par viņa iespējām progresēt interneta masu medijam "The Washington Post" pauda "Wizards" vienības galvenais treneris Skots Brukss.

Savā debijā NBA Pasečņiks izcēlās ar deviņiem punktiem un astoņām atlēkušajām bumbām, kamēr Dāvis Bertāns guva 26 punktus, viņu pārstāvētajai Vašingtonas "Wizards" mājās ar 109:110 pagarinājumā zaudējot Čikāgas "Bulls".

Pasečņiks tikai iepriekšējā dienā bija parakstījis divvirzienu līgumu ar "Wizards" un jau nākamajā devās laukumā NBA mačā kā rezerves centra spēlētājs.

"Tieši laikā," Latvijas basketbolists jokoja sarunā ar "The Washington Post" pēc pievienošanās 17 vīru lielajai komandai tieši pirms tam, kad komanda izdalīja dāvanas.

"Tas ir bijis garš ceļš. Šie divi gadi (tos 2017.gadā Orlando "Magic" ar 25.numuru draftētais basketbolists pavadīja Eiropā, spēlējot Eirolīgā), ko esmu gatavojies NBA, ir pavadīti ar domu, ka pēc šīs sezonas došos uz NBA, pēc nākamās sezonas došos, bet nekas nenotika. Tāpēc tie ir bijuši trīs smagi gadi, taču beidzot esmu šeit un esmu gatavs spēlēt šovakar."

"Viņš bija iespaidīgs," pēc spēles ASV interneta portālam "StarTribune" teica Vašingtonas vienības galvenais treneris Skots Brukss.

"Viņš ir garš, ar labu roku darbību. Viņš zina, kā spēlēt, labi piespēlē, labi lasa spēli, un viņš noteikti progresēs."

Pirmoreiz laukumā viena kluba sastāvā NBA spēlē esot diviem latviešiem, arī Dāvis Bertāns aizvadīja teicamu spēli, realizējot septiņus tālmetienus.

"Mēs noteikti nevarējām nospēlēt vēl labāk, kā to darījām otrajā puslaikā, ar ātrām piespēlēm uzbrukumā meklējot brīvos cilvēkus," pēc mača "The Washington Post" teica Bertāns.

"Tai pašā laikā pēc tam, kad biju iemetis pirmos sešus tālmetienus, ["Bulls"] noteikti pievērsa man daudz vairāk uzmanības. Un es lielāko daļu atlikušā spēles laika biju nosegts."

Nākamais mačs latviešu pārstāvētajai komandai būs piektdien izbraukumā ar čempionvienību Toronto "Raptors".

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu