Lietuviešu hokejists Ališausks: Mani par leģionāru neuzskata. Esmu savējais

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp

Trešo sezonu Kontinentālās hokeja līgas (KHL) klubā Rīgas "Dinamo" aizvada no basketbola lielvalsts Lietuvas nākošais aizsargs Nerijus Ališausks, kurš ļoti labi iedzīvojies Latvijā un brīvi pārvalda četras valodas, tostarp latviešu. 

Pirms sarunas ar TVNET 28 gadus vecais hokejists mums vaicāja, vai Kauņas "Žalgiris" komandai šodien (saruna notika pagājušajā piektdienā) ir spēle Eirolīgā. Tā tiešām bija. Ališausks iespēju robežās seko līdzi savas dzimtenes basketbola flagmanim. 

Ališausks ir uzaudzis starp Viļņu un Kauņu esošajos Elektrēnos, kur astoņu gadu vecumā sāka hokejista gaitas. 

"Speciāli latviešu valodu nemācījos. Tā nav grūta. Iemācījos no sarunām ar komandas biedriem," pastāstīja Ališausks, kurš juniora vecumā hokeju spēlēja Liepājā. "Jā, Liepājā sāku saprast, ka ar hokeju varētu nodarboties visu dzīvi un veidot karjeru."

Šosezon Ališausks ar gūtiem pieciem vārtiem ir Rīgas "Dinamo" komandas labākais vārtu guvējs aizsargu vidū. 

"Lietuvā hokejs nav populārs, un nedomāju, ka tur esmu slavenība," sacīja Ališausks. 

Pirmdien portāls TVNET publicēja interviju ar ilggadējo Latvijas valstsvienības vārtsargu, pašreizējo Rīgas "Dinamo" treneri Edgaru Masaļski. 

Ališausks pastāstīja, ka par viņu interese esot bijusi arī no kāda Amerikas hokeja līgas (AHL) kluba. Uz Rīgu bija atbraucis pat viens šīs komandas skauts. Taču līdz konkrētām sarunām puses netika. 

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu