Štelmahers: Mana sirds ir mierīga par visām izlases pozīcijām (172)

Gatis Kreceris
, Sporta žurnālists
CopyDraugiem X Whatsapp
Roberts Štelmahers
Roberts Štelmahers Foto: Sintija Zandersone/LETA

Gatavojoties pirmajām 2021. gada Eiropas čempionāta (EČ) kvalifikācijas turnīra spēlēm, Latvijas basketbola izlases galvenā trenera Roberta Štelmahera sirds ir mierīga par visām spēlētāju pozīcijām. Viņa rīcībā ir visi šobrīd labākie pieejamie Latvijas basketbolisti. 

"Prieks sākt izlases treniņu procesu pirmajā logā. Esam 15 spēlētāju sastāvā, šodien vēl nepiedalījās Žanis Peiners, kuram ir mikrotrauma, bet vēl jāsaprot, cik tā ir nopietna. Pēcpusdienā zināsim, vai varēs palīdzēt [noskaidrojās, ka Peiners izlasei nepalīdzēs]. Ir izdarīts liels darbs, lai varētu sākt gatavoties pirmajai spēlei piektdien," teica izlases ģenerālmenedžeris Artūrs Štēlbergs.

"Bija spēlētāji, kuriem bija attaisnojošs iemesls, kuri pateica, ka nevarēs izlasi šajā sabraukumā pārstāvēt. Bija arī tādi, kuru iemesls neierasties man nav saprotams..." 

Latvijas komandai šajā sabraukumā nevarēs palīdzēt neviens no ULEB Eirolīgā spēlējošajiem spēlētājiem. Savainojuma dēļ palīdzēt nevarēs arī Kaspars Bērziņš, bet ģimenes apstākļu dēļ Rolands Freimanis. Klubu iebildumu dēļ ar izlasi nav Andrejs Gražulis un Ingus Jakovičs, kuri ikdienā spēlē Itālijā. 

Ojāru Siliņu izlases kandidātu sarakstā aizstājis viens no "Ogres" komandas līderiem Kristaps Dārgais. 

"Liels prieks par visiem spēlētājiem, kuri ir ieradušies, tie ir labākie šobrīd pieejamie. Pret Bosniju varam sagaidīt lielu cīņassparu. Viņiem ir labs treneru korpuss, tā prot pāriet ātri no aizsardzības uzbrukumā. Raugoties uz Latvijas izlasi, mana sirds ir mierīga par visām pozīcijām," sacīja Štelmahers. "Koncentrēsimies pirmajai spēlei un tikai tad tālāk domāsim par pārējām. Domāju, ka man pašam piektdien būs satraukums, jo tā būs mana pirmā spēle pie izlases stūres."

Izlase no pirmdienas līdz ceturtdienai aizvadīs septiņus treniņus. Piektdien no rīta notiks iesildīšanās treniņš un vakarā plkst. 19.30 "Arēnā Rīga" spēle pret Bosnijas un Hercegovinas valstsvienību. 

"Šajā nedēļā spēlētājiem kārtīgi jāziedojas izlasei, jābūt gataviem pirmajai spēlei. Ievēroju, ka jaunajiem spēlētājiem acis deg, kas ir patīkami," norādīja pieredzējušais Jānis Blūms.  

Štālbergs runājis ar Baltkrievijas un Igaunijas izlases vadītājiem, lai piemeklētu pretinieku pārbaudes spēlē, bet to dažādu iemeslu dēļ neizdevās realizēt.

Štelmahers atklāja, ka pagaidām nav komunicējis ar jauno Latvijas Basketbola savienības (LBS) prezidentu Raimondu Vējoni. 

Finālturnīram kvalificēsies katras grupas trīs labākās komandas. Vietas finālturnīrā garantētas rīkotājvalstīm: B grupā - Itālijai, C grupā - Čehijai, E grupā - Gruzijai, G grupā - Vācijai (šajās grupās ceļazīmes iegūs divas labākās no trim pārējām komandām)

Finālturnīrs notiks 2021. gada septembrī Milānā, Prāgā, Tbilisi, Ķelnē un Berlīnē.

Latvijas izlases spēļu grafiks

  • 21.02.2020. Latvija - Bosnija un Hercegovina
  • 24.02.2020. Bulgārija - Latvija
  • 26.11.2020. Grieķija - Latvija
  • 29.11.2020. Bosnija un Hercegovina - Latvija
  • 19.02.2021. Latvija - Bulgārija
  • 22.02.2021. Latvija - Grieķija

Latvijas izlases paplašinātais kandidātu saraksts dalībai 2021.gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīrā: Jānis Blūms, Artūrs Kurucs (abi - "VEF Rīga"), Aigars Šķēle (Tallinas "Kalev"/"Cramo", Igaunija), Mārcis Vītols ("Ventspils"), Rinalds Sirsniņš, Kristaps Dārgais (abi - "Ogre"), Artūrs Žagars (Badalonas "Joventut", Spānija), Artis Ate (Klužas-Napokas "U-Banca Transilvania", Rumānija), Mārtiņš Laksa (Ļubļinas "Start", Polija), Žanis Peiners (Belgradas "Partizan NIS", Serbija), Māris Gulbis, Klāvs Čavars (abi - "Ventspils"), , Artjoms Butjankovs (Jaroslavļas "Burevestnik", Krievija), Mareks Mejeris (Permas "Parma", Krievija), Mārtiņš Meiers (Podgoricas "Budučnost VOLI", Melnkalne).

Komentāri (172)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu