Noskaties: Zībānežads gūst piecus vārtus NHL spēlē (1)

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Mika Zībānežads (no labās)
Mika Zībānežads (no labās) Foto: AP/Scanpix

Zviedrijas hokejists Mika Zībānežads ceturtdien guva piecus vārtus Nacionālās hokeja līgas (NHL) spēlē, kaldinot Ņujorkas "Rangers" komandas uzvaru.

"Rangers" savā laukumā ar rezultātu 6:5 (1:1, 2:2, 2:2, 1:0) papildlaikā pārspēja Vašingtonas "Capitals".

Zaudētāju sastāvā divus vārtus guva Aleksandrs Ovečkins, bet cits Krievijas hokejists Iļja Kovaļčuks izcēlās ar precīzu metienu un divām rezultatīvām piespēlēm.

Savukārt par mača spilgtāko zvaigzni kļuva 26 gadus vecais zviedru uzbrucējs Zībānežads, kurš uzvarētāju labā guva piecus vārtus, tostarp arī uzvaru nesošos papildlaikā.

Viņš pirmo reizi karjerā guva piecus vārtus vienā NHL spēlē. Otro reizi šosezon un kopumā karjerā ceturto reizi viņš sakrāja "hat-trick" jeb trīs gūtos vārtus.

Zībānežads ir tikai otrais hokejists NHL vēsturē, kurš vienā spēlē guvis piecus vārtus, tostarp realizēdams arī uzvaru nesošo metienu papildlaikā.

1996. gada 26. decembrī to paveica arī Krievijas hokejists Sergejs Fjodorovs, kurš guva piecus vārtus uzvarā papildlaikā arī pret Vašingtonas klubu.

Zībānežads šosezon NHL regulārajā čempionātā "Rangers" sastāvā 54 mačos guvis 38 vārtus un veicis 33 rezultatīvas piespēles.

Zīmīgi, ka pirms pāris dienām piecus vārtus vienā NHL spēlē guva Vācijas hokejists Leons Draizaitls no Edmontonas "Oilers" komandas.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu