Kekalainens: Merzļikins apliecināja, ka var būt ļoti labs vārtsargs NHL

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Elvis Merzļikins
Elvis Merzļikins Foto: AFP/SCANPIX

Elvis Merzļikins šosezon apliecināja, ka viņš var būt ļoti labs vārtsargs Nacionālajā hokeja līgā (NHL), uzskata Kolumbusas "Blue Jackets" ģenerālmenedžeris Jarmo Kekalainens.

Merzļikins šonedēļ vienojās ar "Blue Jackets" komandu par divu gadu līgumu un astoņu miljonu ASV dolāru atalgojumu (trīs miljoni dolāru pirmajā sezonā, pieci miljoni otrajā gadā).

"Mēs vairākus gadus ticējām, ka Elvis Merzļikins bija labākais vārtsargs ārpus NHL, kamēr viņš spēlēja Šveicē. Šogad viņš apliecināja, ka viņš var būt ļoti labs vārtsargs šajā līgā," sacīja Kekalainens.

"Viņš ir ātrs, atlētisks un apņēmies gūt panākumus. Mēs esam sajūsmā un vēlamies redzēt, kāda būs Elvja nākotne mūsu hokeja klubā," piebilda "Blue Jackets" ģenerālmenedžeris.

"Mēs sekojām viņa gaitām Eiropā. Mūsu attīstības treneri, vārtsargu treneri un menedžments, tostarp prezidents un ģenerālmenedžeris, devās turp skatīties, kā viņš spēlē."

Kolumbusas komanda iepriekš pagarināja līgumu arī ar Somijas vārtsargu Jonasu Korpisalo, vienojoties par divu gadu kontraktu un 5,6 miljonu ASV dolāru atalgojumu.

Korpisalo šīs sezonas sākumā bija "Blue Jackets" pirmais vārtsargs un pirmo reizi karjerā tika izraudzīts dalībai NHL visu zvaigžņu spēlei, taču traumas dēļ viņš tajā nepiedalījās.

Pēc neveiksmīgā sākuma NHL debijas sezonā, Merzļikins izmantoja Korpisalo traumu savā labā. Latvijas vārtsargs uzlaboja savu sniegumu, kļūstot par vienu no līgas līderiem vairākos statistikas rādītājos.

Kopumā šosezon Merzļikins laukumā izgāja 33 spēlēs, 21 mačā viņš palīdzēja komandai gūt vismaz vienu punktu. Vidēji mačā Merzļikins ielaida 2,35 ripas un atvairīja 92,3% raidījumu. Viņš arī aizvadīja piecas "sausās" spēles.

"Blue Jackets" ģenerālmenedžeris norādījis, ka Merzļikins nākamajās divās sezonās saņems lielāku atalgojumu nekā Korpisalo, jo latvietis šosezon uzrādījis labākus statistikas rādītājus nekā soms.

Kurš nākamajās divās sezonās būs pirmais vārtsargs? Tas lielā mērā būs atkarīgs no hokejistu snieguma un treneru lēmuma.

"Kurš spēlēs - tas būs atkarīgs no treneriem," sacīja Kekalainens. "Mums ir divu gadu līgumi ar diviem ļoti labiem vārtsargiem."

"Blue Jackets" ģenerālmenedžeris domā, ka Merzļikins un Korpisalo nākamajos divos gados palīdzēs komandai gūt panākumus.

"Tandēms šogad strādāja labi. Viņi bija liela daļa no mūsu panākumiem. Mēs ticam, ka viņi būs liela daļa no mūsu panākumiem arī nākotnē."

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu