WBC prezidents: Džošua un Fjūrija dueļa uzvarētājam jātiekas ar Usiku (1)

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Oleksandrs Usiks
Oleksandrs Usiks Foto: AFP/SCANPIX

Lielbritānijas smagsvaru bokseru Entonoja Džošua un Taisona Fjūrija dueļa uzvarētājam ringā jātiekas ar ukraini Oleksandru Usiku, uzstāj Pasaules boksa organizācijas (WBO) prezidents Fransisko Valkarsels.

Džošua patlaban ir pasaules čempions WBA, IBF un WBO versijās, bet Fjūrijam ir WBC tituls. Abu britu bokseru pārstāvji ir panākuši vienošanos par divu cīņu rīkošanu 2021. gadā.

Kopš 2007. gada, lai kļūtu par neapstrīdamu pasaules čempionu, bokserim vienlaicīgi savā īpašumā jāiegūst šīs četras jostas - WBA, WBC, IBF un WBO, taču smagsvaros nevienam tas pagaidām nav izdevies.

Pēdējo reizi boksā neapstrīdams pasaules čempions smagsvaru kategorijā tika noskaidrots 1999. gadā, kad titulu ieguva Lielbritānijas bokseris Lenokss Lūiss, kuram ir arī Kanādas pilsonība.

"Es ļoti gribētu redzēt WBO čempiona Entonija Džošua dueli pret bijušo WBO un pašreizējo WBC (Pasaules boksa padomes) čempionu Taisonu Fjūriju, cīnāmies par neapstrīdama pasaules čempiona titulu," teica Valkarsels.

"Bet nākamajam izaicinātajam būtu jābūt obligātajam WBO titula pretendentam," piebilda organizācijas prezidents.

Pateicoties lielajiem panākumiem pirmā smagā svara kategorijā (līdz 90,7 kg), kur izdevās kļūt par neapstrīdamu pasaules čempionu, Usiks patlaban ir WBO ranga līderis, tādējādi viņš uzskatāms par obligāto titula pretendentu.

Neapstrīdama pasaules čempiona titulu Usiks ieguva 2018. gadā, triumfējot pasaules boksa supersērijā un savā īpašumā iegūstot WBA, WBC, IBF un WBO jostas.

Usiks sarūpējis vienīgo zaudējumu Latvijas bokserim Mairim Briedim, kurš 2018. gada janvārī Rīgā piekāpās ukrainim supersērijas pusfinālā, cīnoties par WBC un WBO jostām.

Pēc tam Usiks supersērijas finālā pārspēja Krievijas bokseri Muratu Gasijevu, iegūstot arī IBF un WBA jostas un kļūstot par neapstrīdamu pasaules čempionu. Tagad ukrainis karjeru turpina smagsvaros.

Usiks pērn piedzīvoja debiju smagsvaru kategorijā, septītajā raundā ar tehnisko nokautu pārspējot ASV bokseri Čezu Viterspūnu. Ukrainas bokserim maijā bija jātiekas ar britu Dereku Čizoru, taču dueli atcēla koronavīrusa pandēmijas dēļ.

Viens no lielākajiem jautājumiem attiecībā uz neapstrīdama pasaules boksa smagsvaru čempiona noskaidrošanu ir - kā četras vadošās organizācijas (WBC, WBO, WBA un IBF) spēs sakārtot lietas ar obligātajiem pretendentiem?

Džošua ir paredzēta tikšanās ar IBF obligāto pretendentu Bulgārijas bokseri Kurbatu Puļevu, bet Fjūrijam jāaizvada trešais duelis ar bijušo WBC čempionu amerikāni Deonteju Vailderu. Šīs abas cīņas plānots aizvadīt pirms Džošua un Fjūrija dueļa.

Lielbritānijas bokseris Dillans Vaits tiek uzskatīts par pagaidu WBC čempionu, līdz ar to viņš arī ir titula pretendents. "Domājams, ka viņš cīnīsies pret WBC čempionu Taisonu Fjūriju 2021. gada februārī," portālam ESPN sacīja menedžeris Edijs Herns, kurš pārstāv Džošua, Vaitu un arī Usiku.

Patlaban 30 gadus vecais Džošua profesionāla boksera karjerā izcīnījis 23 uzvaras (21 nokauts) un piedzīvojis arī vienu zaudējumu - pērn negaidīti atzīstot meksikāņa Endija Ruisa juniora pārākumu. Revanša cīņā Džošua uzvarēja Ruisu un atguva pasaules čempiona jostas.

Šobrīd 31 gadu vecais Fjūrijs profesionāla boksera karjerā ir nepārspēts - 31 uzvara (21 nokauts) un viens neizšķirts. 2018. gadā brits cīnījās neizšķirti ar Deonteju Vailderu, bet otrajā duelī šogad februārī Fjūrijs uzveica amerikāni.

33 gadus vecais Usiks profesionāla boksera karjerā izcīnījis 17 uzvaras (13 nokauti), taču zaudējuma rūgtumu vēl nav izjutis. Tiesa, pagaidām viņš tikai vienu cīņu aizvadījis smagsvaros.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu