Foto un video Porziņģim skaists "slam dunk" un zaudējums pirmajā NBA pārbaudes spēlē Japānā (1)

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp

Kristaps Porziņģis izcēlās ar gūtiem septiņiem punktiem pirmajā Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) pārbaudes spēlē, kas piektdien risinājās Japānā.

Latvijas basketbola zvaigznes pārstāvētā Vašingtonas "Wizards" komanda ar 87:96 (12:16, 25:25, 27:28, 23:27) piekāpās iepriekšējās sezonas čempionvienībai Goldensteitas "Warriors".

Porziņģis laukumā pavadīja 21:15 minūtes, kuru laikā guva septiņus punktus (1p. 1/2, 2p. 3/4, 3p. 0/6), izcīnīja četras atlēkušās bumbas, veica trīs piespēles, pārtvēra četras bumbas, bloķēja vienu metienu, pieļāva vienu kļūdu, piecas reizes pārkāpa noteikumus un iekrāja +/- rādītāju +1.

Rezultatīvākais spēlētājs Vašingtonas rindās bija vietējās publikas mīlulis Rui Hačimura, kurš guva 13 punktus un savāca deviņas atlēkušās bumbas zem groziem. Bredlijs Bīls un Monte Moriss guva pa deviņiem punktiem. 

Tikmēr "Warriors" ražīgākais punktu guvējs bija Džeims Vaizmens, kurš izcēlās ar 20 punktiem un astoņām atlēkušajām bumbām. Komandas spožākā zvaigzne Stefans Karijs laukumā pavadīja tikai 13 minūtes, kurās guva sešus punktus. 

Klejs Tompsons spēlē nepiedalījās. 

Porziņģis maču sāka sākumsastāvā un tika nomainīts pēc spēlētām septiņām minūtēm un 43 sekundēm, aizmetot garām grozam divus tālmetienus un punktus negūstot.

Laukumā viņš atgriezās, kad otrajā ceturtdaļā bija spēlētas četras minūtes un 39 sekundes, sekmēdams komandas atspēlēšanos no 19:27. Pēc viņa pirmā gūtā groza spēlē četras ar pusi minūtes līdz puslaika beigām "Wizards" pietuvojās līdz 28:29, bet pēc bumbas trieciena grozā no augšas minūti vēlāk pirmoreiz otrajā ceturtdaļā tika panākta 30:29 vadība.

Puslaiku Latvijas basketbolists beidza ar četriem punktiem trim rezultatīvā piespēlēm, divām atlēkušajām bumbām, divām pārķertām bumbām, bet arī trim piezīmēm un vienu kļūdu.

Otrā puslaika pirmajā pusē Porziņģis realizēja vienu no diviem soda metieniem, kā arī trāpīja āķa metienu un tika nomainīts piecas minūtes un 49 sekundes pirms ceturtdaļas beigām, kad viņa kontā bija arī pa četrām atlēkušajām bumbām, rezultatīvām piespēlēm un pārtvertām bumbām, taču arī piecas personiskās piezīmes.

Pēdējā ceturtdaļā Latvijas basketbolists laukumā neatgriezās.

Svētdien plkst. 8.00 pēc Latvijas laika abas komandas turpat Tokijā tiksies atkārtoti. 

"Wizards" Japānas galvaspilsētā ieradās trešdien. Tur plāno pavadīt piecas dienas. Vašingtonas kluba delegācijas sastāvā ir aptuveni 100 cilvēku. 

Vašingtonas "Wizards" pēc atgriešanās mājās vēl aizvadīs divas pārbaudes spēles viesos pret Šarlotas "Hornets" un Ņujorkas "Knicks", bet NBA regulāro sezonu sāks 19. oktobrī izbraukumā pret Indiānas "Pacers".

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu