Balinskis: Pēdējos gados par NHL nedomāju. Tagad piepildījies sapnis

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Latvijas hokeja aizsargs Uvis Jānis Balinskis
Latvijas hokeja aizsargs Uvis Jānis Balinskis Foto: Florida Panthers (X)

Latvijas hokeja aizsargs Uvis Jānis Balinskis neslēpj gandarījumu, ka izdevies iekļūt Floridas "Panthers" sastāvā, jo pēdējos gados viņš vairs tik ļoti nesapņoja par spēlēšanu Nacionālajā hokeja līgā (NHL).

"Panthers" sezonas pirmo spēli aizvadīs naktī uz piektdienu, 13. oktobri, plkst. 3.00 pēc Latvijas laika. Izbraukumā būs jāspēkojas ar Minesotas "Wild".

Gaidāms, ka savu debiju NHL čempionātā piedzīvos Balinskis, kurš izkarojis vietu "Panthers" komandā, kļūstot par vienu no septiņiem aizsargiem pamatsastāvā.

Floridas klubam patlaban traumu dēļ nevar palīdzēt divi no trim iepriekšējās sezonas rezultatīvākajiem aizsargiem – Brendons Montūrs un Ārons Ekblads.

Tiek prognozēts, ka Montūrs un Ekblads laukumā nevarēs atgriezties līdz decembrim. Līdz ar to iespēja sevi pierādīt radusies Balinskim, kuram ir divvirzienu līgums, kas nozīmē, ka viņu jebkurā brīdī var nosūtīt uz fārmklubu.

27 gadus vecais Balinskis iepriekšējā sezonā Libereces "Bīlī Tygrži" sastāvā kļuva par Čehijas ekstralīgas rezultatīvāko aizsargu – 50 spēlēs 11 vārti un 24 rezultatīvas piespēles.

"Sarunas sākās iepriekšējā sezonā. Sezonas vidū ar mani sazinājās Floridas kluba pārstāvji. Satikos ari dažiem skautiem, mani aizveda vakariņās, tiešsaistē sazinājos ar Polu [Morisu – treneri] un Bilu [Zito – ģenerālmenedžeri]," portāls "Florida Hockey Now" citē Balinski.

"Parakstīju līgumu, te nu esmu," piebilda Latvijas hokejists, kurš vienojies par viena gada sākuma līmeņa līgumu.

"Pēdējos pāris gadus vairs īsti nedomāju par NHL. Centos kļūt par labāko spēlētāju līgā, kurā spēlēju. Iepriekšējā sezona bija laba, parādījās interese no Floridas," atzina Balinskis.

Latvijas hokejists izjūt lielu gandarījumu, ka izdevies iekļūt NHL komandas sastāvā.

"Tagad tā ir realitāte. Tas ir aizraujoši. Tas [spēlēt NHL] būs sapņa piepildījums. Nespēju to sagaidīt," piebilda Balinskis.

"Panthers" iepriekšējā sezonā sasniedza NHL finālu, kur piekāpās Latvijas uzbrucēja Teodora Bļugera pārstāvētajai Vegasas "Golden Knights".

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu