Balvu par mūža ieguldījumu Latvijas riteņbraukšanā saņems treneris Pūce

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Šosejas un treka riteņbraukšanas treneris Ernests Pūce
Šosejas un treka riteņbraukšanas treneris Ernests Pūce Foto: Publicitātes foto

Nākamajā piektdienā, 1.decembrī, Ādažu Kultūras centrā "Latvijas Riteņbraukšanas gada balvas 2023" apbalvošanas ceremonijā atzinību par mūža ieguldījumu saņems šosejas un treka treneris Ernests Pūce, informē Latvijas Riteņbraukšanas federācija (LRF).

Pūce trenera darbam veltījis 54 gadus. Pirms tam pats atzīstami startējis kā trekā, tā arī šosejas sacensībās. Priekšroku azarta pilnais sportists deva sprinteru disciplīnām, izrādot nopietnu konkurenci arī pasaules top līmeņa trekistiem.

Trenera karjeras pirmsākumos Pūce strādāja "VEF" sporta klubā, pēc tam Augstākās sporta meistarības skolā. Pūce strādājis ar tādiem sportistiem kā Ringoldu Kalnenieku, olimpieti Aivaru Eisaku, Andri Jākobsonu, Andri Sarkani un daudziem citiem tā laika Latvijas treka un šosejas riteņbraukšanas riteņbraucējiem.

Murjāņu Sporta ģimnāzijā Pūce strādāja 34 gadus, kur viens no audzēkņiem bija pasaules junioru čempions trekā Ainārs Ķiksis. No aktīvajiem elites Latvijas šosejas riteņbraucējiem Pūce seko līdzi saviem audzēkņiem Kristam Neilandam un Emīlam Liepiņam.

Paralēli trenera gaitām Pūce aktīvi strādāja sabiedriskajā dzīvē. Tieši viņa un vairāku citu domubiedru aktīva darbība un entuziasms 1995.gadā Latvijā atjaunoja kara laikā pārtraukto Latvijas Riteņbraucēju Vienības braucienu. Ilgus gadus Pūce bija treneru padomes priekšsēdētājs.

LRF arī izceļ, ka ļoti nozīmīgs ieguldījums Latvijas riteņbraukšanai ir Ernesta Pūces sarakstītā grāmata "Vecā Riteņbraucēja stāsti". Tajā ar spilgtām emocijām aprakstīts Pūces ceļš riteņbraukšanā no bērna kājas līdz pēdējiem aktīvajiem gadiem trenera arodā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu