Hokejisti apsteidz basketbolistus "Sporta Avīzes" aptaujā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Latvijas hokeja izlases spēlētāji ar bronzas medaļām pēc Pasaules hokeja čempionāta spēles starp Latvijas un ASV valstsvienībām ''Nokia arēnā'' Tamperē.
Latvijas hokeja izlases spēlētāji ar bronzas medaļām pēc Pasaules hokeja čempionāta spēles starp Latvijas un ASV valstsvienībām ''Nokia arēnā'' Tamperē. Foto: Edijs Pālens/LETA

Latvijas vīriešu hokeja izlase, kura pērn izcīnīja bronzas godalgas pasaules čempionātā, uzvarējusi tradicionālajā žurnāla "Sporta Avīze" ekspertu aptaujā par 2023.gada labākajiem Latvijas sportistiem.

No 50 aptaujātajiem ekspertiem hokejisti pirmajā vietā tika ierindoti 30,5 reizes, bet bet Pasaules kausā debitējusī Latvijas vīriešu basketbola izlase šādu vērtējumu izpelnījas 16,5 reizes un ieņēma otro vietu.

Individuālie sportisti aptaujā neuzvar trešo reizi pēc kārtas, jo 2021.gadā pēc olimpiskā zelta izcīnīšanas otru augstāko punktu skaitu vēsturē savāca 3x3 basketbola izlase, bet 2022.gadā vairāk nekā puse (27) no ekspertiem pirmo vietu atvēlēja basketbola izlasei, kas bija pirmoreiz vēsturē kvalificējusies Pasaules kausa finālturnīram.

Cīņa par trešo vietu šoreiz noritēja starp hokeja un basketbola valstsvienību līderiem. Kaut hokeja izlases vārtsargam un pasaules čempionāta vērtīgākajam spēlētājam Artūram Šilovam bronzas pozīciju atvēlēja vairāk nekā basketbola valstsvienības saspēles vadītājam un Pasaules kausa otrās simboliskās izlases dalībniekam Artūram Žagaram (10,5 pret 6,5), Žagars tika iekļauts vairāk aptaujās nekā Šilovs (24,5 pret 22,5) un ar to bija pietiekami, lai viņš par diviem punktiem apsteigtu Šilovu. Aptaujas piektajā pozīcijā droši iekārtojās vēl viens basketbolists Kristaps Porziņģis, kurš traumas dēļ Pasaules kausā diemžēl nepiedalījās, ekspertiem novērtējot viņa augstvērtīgo sniegumu Nacionālajā basketbola asociācijā (NBA), kamēr sestā palika tenisiste Aļona Ostapenko.

Latvijas hokeja izlase aptaujā tika pie 303,5 punktiem, basketbola izlase sakrāja 265,5 punktus, Žagars - 77, Šilovs - 75,5, Porziņģis - 59, bet Ostapenko - 41 punktu.

Pilnus aptaujas rezultātus un visu ekspertu balsojumu var atrast "Sporta Avīzes" janvāra numurā.

Par precīzāko ekspertu šoreiz kļuva Latvijas Sporta federāciju padomes (LSFP) vadītājs un Starptautiskās Kamaniņu sporta federācijas (FIL) prezidents Einars Fogelis. Sporta amatpersonai pareizā secībā bija viss aptaujas gala sešinieks, kurš savā balsojumā Šilovam un Žagaram atdeva dalītu trešo vietu.

Otro gadu pēc kārtas tika noteikts arī labākais Latvijas jaunais sportists U-20 vecuma grupā (2003.gadā dzimuši un jaunāki). Iespēju izmantoja 30 ekspertu un 25 no viņiem pirmo vietu atvēlēja un par 2023.gada Latvijas labāko jauno sportisti pasludināja vieglatlēti Agati Cauni. Valmieriete pērn ne tikai uzvarēja Eiropas U-20 čempionātā gan 3000, gan 5000 metru distancēs, bet arī sasniedza finālu pasaules čempionātā pieaugušajiem 5000 metros, izcīnīja zeltu Eiropas spēlēs un debijas sacensībās Dimanta līgā pārspēja Jeļenai Prokopčukai piederējušo Latvijas rekordu pieaugušajiem 3000 metros.

Otro vietu aptaujā par labākajiem jaunajiem sportistiem ieņēma pasaules čempione junioriem un Eiropas junioru vicečempione BMX riteņbraukšanā Veronika Monika Stūriška, bet trešajā pozīcijā ierindojās pasaules vicečempions motokrosā junioriem un Eiropas čempions EMX125 klasē Jānis Mārtiņš Reišulis.

"Sporta Avīzes" tradicionālajā aptaujā piedalās plašs ekspertu loks - amatpersonas, federāciju vadītāji, bijušie sportisti, žurnālisti, arī žurnāla lasītāji. Viedokli par labākajiem Latvijas sportā šoreiz izteica arī Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs, ministru prezidente Evika Siliņa un Rīgas mērs Vilnis Ķirsis. Katram aptaujātajam bija jāizvēlas savs labāko sešinieks, vienā balsojumā esot iekļautiem gan sportistiem un sportistēm, gan arī komandām un nacionālajām izlasēm.

2022.gadā aptaujā uzvarēja vīriešu basketbola izlase balsojumā, otrajā vietā bija kamaniņu sporta stafetes komanda, bet labāko trijnieku noslēdza Porziņģis.

Šogad "Sporta Avīzes" aptauja norisinājās jau 28.reizi. Pa piecām reizēm šajā aptaujā uzvarējuši skeletonists Martins Dukurs un blakusvāģu motokrosa ekipāža Kristers Serģis un Artis Rasmanis.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu