Foto Lomažs: Banki prasības "Virtus" komandā ir līdzīgas kā Latvijas izlasē

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Latvijas basketbolists Rihards Lomažs
Latvijas basketbolists Rihards Lomažs Foto: Virtus Segafredo Bologna/Facebook

Galvenā trenera Lukas Banki prasības Itālijas klubā Boloņas "Virtus" ir līdzīgas kā Latvijas izlasē, uzskata basketbolists Rihards Lomažs.

Jau vēstīts, ka Lomažs vienojies ar "Virtus" par līgumu līdz sezonas beigām. Sezonu viņš sāka Turcijas augstākās līgas komandā Denizli "Yukatel Merkezefendi", kuras rindās latvietis 12 spēlēs vidēji nospēlēja 34,7 minūtēs un guva 14,7 punktus.

"Virtus" ar 10 uzvarām 14 spēlēs Itālijas A sērijā ieņem trešo vietu, bet ULEB Eirolīgas kopvērtējumā Boloņas vienība ar 12 panākumiem 17 mačos ierindojas otrajā pozīcijā. Rudenī komandas vadības grožus pārņēma Banki, kurš ir arī Latvijas izlases galvenais treneris.

"Šī man ir jauna un lieliska iespēja, vienlaikus man ir liels gods šeit atrasties. Pirms pāris gadiem jau spēlēju Eirolīgā, tagad esmu atgriezies šajā turnīrā un centīšos paveikt vislabāko, ko spēju," sacīja Lomažs.

27 gadus vecais Lomažs savā karjerā nepilnu divu sezonu laikā aizvadījis 33 spēles Eirolīgā, pārstāvot Francijas klubu Vilērbānas ASVEL. 2019./20. un 2020./21. gada sezonās kopā viņš vidēji mačā guva 4,6 punktus.

Lomažam šosezon Turcijā pārsvarā bija tikai viena spēle nedēļā, tāpēc viņam esot bijis gana daudz brīvā laika, lai varētu paskatīties Eirolīgas spēles.

"Protams, kad nedēļā ir tikai viena spēle, man ir laiks skatīties citus mačus, tostarp arī "Virtus" komandas spēles. Turklāt jau iepriekš esmu strādājis ar treneri Banki, tāpēc situācija man nav sveša," sacīja Lomažs.

"Mans uzdevums ir mācīties no komandas biedriem un sniegt viņiem nepieciešamo. Treneri pazīstu ļoti labi, un ir ļoti patīkami būt šeit ar viņu kopā," piebilda Latvijas basketbolists.

Latvijas basketbolists Rihards Lomažs
Latvijas basketbolists Rihards Lomažs Foto: Virtus Segafredo Bologna/Facebook

Lomažs uzskata, ka Banki prasības "Virtus" komandā ir līdzīgas kā Latvijas izlasē, kur arī uzstādījums ir komandas spēle, kurā nav izteiktu līderu.

"Nedomāju, ka komandai ir viens vai divi trumpji, tai nav arī izteiktu līderu. Tā spēlē kā komanda pēc trenera sistēmas. Ir acīm redzams, ka spēlētāji ir talantīgi un pieredzējuši," latvietis vērtēja "Virtus" komandu.

"Komandai nav viena izteikta līdera, to pašu treneris pieprasa arī Latvijas valstsvienībā."

Latvijas basketbolists Rihards Lomažs
Latvijas basketbolists Rihards Lomažs Foto: Virtus Segafredo Bologna/Facebook

Lomažs fiziski jūtas labi un nesatraucas par to, ka tagad bieži būs vismaz divi mači nedēļā. 

"Komandā ir 15 spēlētāji, tāpēc spēles laiku var sadalīt samērīgi – spēlēt piecas, 10 vai 20 minūtes. Pavisam citādāk ir tā, kā man bija Turcijā, kur bija jāspēlē 30-35 minūtes vidēji mačā."

"Virtus" nākamo spēli Eirolīgā aizvadīs trešdien, 3. janvārī, plkst. 21.30 savā laukumā uzņemot Vācijas klubu Minhenes "Bayern", kas kopvērtējumā ieņem 12. vietu.

Lomažs pagaidām vēl nav debitējis Banki trenētās "Virtus" komandas sastāvā.

Latvijas basketbolists Rihards Lomažs (nr. 19)
Latvijas basketbolists Rihards Lomažs (nr. 19) Foto: Virtus Segafredo Bologna/Facebook
KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu