Video NHL apskatnieks: Bļugers pelnījis ilgtermiņa līgumu un algas pielikumu

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Latvijas hokeja uzbrucējs Teodors Bļugers
Latvijas hokeja uzbrucējs Teodors Bļugers Foto: AP/Scanpix

Latvijas hokeja uzbrucējs Teodors Bļugers pelnījis ilgtermiņa līgumu un algas pielikumu, uzskata Nacionālās hokeja līgas (NHL) apskatnieks Metjū Zeitors no "The Hockey Witters".

29 gadus vecais Bļugers, kurš pērn kļuva par NHL čempionu, traumas dēļ izlaida šīs sezonas sākumu, taču turpinājums viņam bijis veiksmīgs – 28 spēlēs iekrāti 17 rezultativitātes punkti (pieci vārti + 12 piespēles) un nopelnīts lietderības koeficients +8.

Latvijas hokejists šosezon krietni īsākā nogrieznī spēlējis rezultatīvāk nekā kopumā iepriekšējā sezonā, kad viņš 63 regulārā čempionāta spēlēs atzīmējās ar 16 punktiem, no tiem 10 (2+8) viņš nopelnīja Pitsburgas "Penguins", bet sešus (2+4) pievienoja Vegasas "Golden Knights" sastāvā.

Vankūveras "Canucks" komanda, kas pērn nekvalificējās "play-off" turnīram, šosezon spēlē lieliski. Patlaban latvieša pārstāvētais klubs ar 59 punktiem 42 spēlēs ieņem otro vietu gan Rietumu konferences turnīra tabulā, gan līgas kopvērtējumā, atpaliekot vienu punktu no līderes Vinipegas "Jets".

"The Hockey Witters" apskatā autors pauž viedokli, ka Bļugers ar partneriem Dakotu Džošua un Konoru Gārlendu veido vienu no labākajiem trešās maiņas uzbrucēju virknējumiem NHL.

Apskatnieks uzskata, ka Bļugers ir reāls pretendents Frenka Selkes balvai, kuru pasniedz uzbrucējam, kurš vispārliecinošāk sevi apliecinājis spēlē aizsardzībā.

Zeitors spriež, ka Bļugers ir labākais "Canucks" trešās maiņas uzbrucējs kopš Manija Malhotras, kurš Vankūveras komandā spēlēja trīs sezonas pirms 10 gadiem.

"Ģenerālmenedžerim Patrikam Alvinam vajadzētu parakstīt ar Bļugera ilgtermiņa līgumu uz vismaz trīs gadiem par algu 2,5 miljoni dolāru sezonā," ierosina NHL apskatnieks.

Bļugers pērn parakstīja viena gada līgumu par 1,9 miljonus dolāru lielu algu. Pēc šīs sezonas viņš kļūs par neierobežotu brīvo aģentu.

Iepriekšējā sezonā Bļugers kļuva par otro Latvijas hokejistu pēc Sanda Ozoliņa, kuram izdevies izcīnīt NHL čempiona titulu un prestižo Stenlija kausu.

Bļugers pērn vasarā kļuva par neierobežotu brīvo aģentu pēc līgumsaistību beigām ar "Golden Knights" komandu, kas maiņas darījumā latvieti ieguva no "Penguins".

"Play-off" turnīrā čempiones "Golden Knights" sastāvā Bļugers piedalījās sešos mačos, guva vienus vārtus, veica vienu rezultatīvu piespēli un nopelnīja lietderības koeficientu +1.

NHL regulārajā čempionātā Bļugers savā karjerā rezultatīvāko sezonu aizvadīja 2021./22. gadā, kad 65 mačos viņš sakrāja 28 punktus (9+19).

Portāla "Elite Prospects" teorētiskie aprēķini, ņemot vērā gaidāmo spēļu skaitu un līdz šim demonstrēto rezultativitāti, Bļugers šosezon varētu pārsniegt 30 un varbūt par 40 punktu slieksni.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu