Video RFS futbolisti uzveic "Liepāju", kas turpina zaudējumu sēriju

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
RFS futbolisti
RFS futbolisti Foto: RFS

Pagājušās sezonas čempione RFS sestdien "Tonybet" Latvijas futbola virslīgas trešās kārtas spēlē izcīnīja panākumu.

RFS izbraukumā ar 3:0 (1:0) apspēlēja "Liepāju", kas zaudēja trešajā mačā pēc kārtas.

Pirmajā puslaikā pēc spēlētām 30 minūtēm viesus vadībā izvirzīja Herdi Prenga, kurš pēc stūra sitiena pirmais bija pie atlēkušās bumbas liepājnieku vārtu priekšā un raidīja to garām mājinieku vārtsargam.

Savukārt otrā puslaika ievadā RFS vajadzēja nepilnas 11 minūtes, lai dubultotu pārsvaru, kad pēc Stefana Paniča piespēles 2:0 panāca Roberts Savaļnieks, bet vēl 15 minūtes vēlāk trešos rīdzinieku vārtus guva Darko Lemajičs.

Iepriekšējā sezonā savstarpējās spēlēs trīs uzvaras svinēja RFS (2:0, 3:0 un 3:1), vienreiz komandām spēlējot neizšķirti (1:1).

"Daugavpils" sestdien savā laukumā "Tonybet" Latvijas futbola virslīgas trešās kārtas spēlē sagādāja pirmo zaudējumu "Tukums 2000"/"Telms" vienībai.

Daugavpilieši mājās bija pārāki ar 3:1 (1:0).

Pirmā puslaika izskaņā 44.minūtē Bartelemī Diedjū sitienu ar galvu pielaboja Vallijs Fofanā, palīdzot bumbai nonākt viesu vārtos un izvirzot vadībā mājiniekus ar 1:0.

Tikmēr otrajā puslaikā daugavpiliešiem vajadzēja tikai nepilnas četras minūtes, lai dubultotu pārsvaru, kad pēc stūra sitiena izspēles Tukuma komandas vārtsargu pārspēja Aleksejs Golijaņins.

Neilgi pēc otrajiem ielaistajiem vārtiem tukumnieki samazināja deficītu līdz vienam precīzam sitienam, vārtus gūstot Maruānam Mihubi, taču, tuvojoties pamatlaika izskaņai, 89.minūtē "Daugavpilij" divu vārtu pārsvaru atjaunoja Abduls Kaders Traore.

Iepriekšējā sezonā savstarpējās cīņās labāk veicās tukumniekiem, kuri uzvarēja divreiz (1:0 un 3:0), reizi spēlēja neizšķirti (3:3) un reizi zaudēja Daugavpils komandai (1:3).

Svētdien "Grobiņa"/LFS tiksies ar "Audu" un "Valmiera" - ar "Riga".

Piektdien trešās kārtas ievadā "Metta" izbraukumā ar 1:0 pieveica "Jelgavu".

Turnīra tabulā par līderi ar septiņiem punktiem trīs mačos kļuvusi "Daugavpils". Divās spēļu kārtās sešus punktus iekrājušas "Valmiera" un "Riga", bet trijos mačos pie sešiem punktiem tikušās "Tukums 2000"/"Telms", RFS un "Metta", vienu punktu trīs cīņās ir izcīnījusi "Jelgava", bet bez punktiem ir bronzas medaļniece "Auda", "Grobiņa"/LFS un "Liepāja".

Virslīgas čempionāts ar desmit komandu līdzdalību notiek četros apļos, katrai komandai aizvadot 36 spēles. 180 spēles paredzēts aizvadīt līdz 9.novembrim.

Pagājušajā sezonā otro reizi par čempioni kļuva RFS, kas nodrošināja uzvaru tikai pēdējā kārtā, izcīnot uzvaru pār "Metta" komandu ar 1:0.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu