Paralimpieši mudina "Nike" sākt tirgot apavus pa vienam

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
"Nike" sporta kurpe (ilustratīvs attēls)
"Nike" sporta kurpe (ilustratīvs attēls) Foto: Reuters/Scanpix

Lielbritānijas paralimpieši nosodīja sporta zīmolu "Nike", kas izmanto manekenus ar apmutētām ekstremitātēm, taču joprojām nepārdod sporta apavus pa vienam.

Lielbritānijas parasportiste Stefānija Rīda, kura ar amputētu vienu apakšstilbu iepriekš sacentās paralimpiskajās spēlēs, norādīja, ka viņa var iegādāties "Nike" apavus tikai pārī, taču viņai nepieciešams tikai viens.

Tāpat viņa sarunā ar BBC izcēla, ka "Nike" un citām līdzīgām organizācijām, kas mēģina popularizēt un izcelt cilvēku dažādību, tas jāveic arī ar noteiktiem darbiem. Viņa skaidroja, ka tad, kad "Nike" veikalā vēlējusies iegādāties tikai vienu sporta apavu, darbinieki spējuši viņai tikai piedāvāt atlaidi, bet ne viena apava iegādi.

""Nike" izmanto iekļaujošu tēlu, kas ir patiešām patīkami. Pirms dažiem gadiem jūs to nebūtu redzējuši, bet viņi nav tik izpalīdzīgi, kad runa ir par vienas kurpes iegādi," teica cita Lielbritānijas parasportiste Sofija Kemliša, kura sacenšas sprintā.

Arī Kemlišai sportošanai nav nepieciešami abi skriešanas apavi, taču viņa problēmu ir atrisinājusi, atrodot kādu, kam arī ir nepieciešams tikai viens apavs.

Atšķirībā no Lielbritānijas ASV darbojas programma "One Shoe Bank", kuras ietvaros parasportisti reizi gadā var tikt pie viena sporta apava bez maksas, nepērkot pāri.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu