Video RFS futbolisti sīvā cīņā sezonas pirmajā derbijā pārspēj "Riga" komandu (1)

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Futbola virslīgas Rīgas derbijs starp futbola klubiem "RFS" un "Riga".
Futbola virslīgas Rīgas derbijs starp futbola klubiem "RFS" un "Riga". Foto: Evija Trifanova/LETA

Pašreizējā Latvijas čempione RFS sestdien "Tonybet" futbola virslīgas pirmā apļa pēdējās, devītās kārtas mačā viesos ar rezultātu 2:1 (1:0) uzveica vicečempioni "Riga" un pēc uzvaras pār tiešo konkurenti nostiprinājās turnīra tabulas līderpozīcijā.

RFS labā vārtus guva Petrs Marešs un Darko Lemajičs, kurš 80. minūtē panāca 2:1. "Riga" rindās izcēlās Gotjē Mankendā.

Mača sākumā aktīvāk uzbruka "Riga", bet RFS izlīdzināja cīņas gaitu un 13. minūtē izvirzījās vadībā. Pēc stūra sitiena Marešs no gaisa izdarīja tālu sitienu, bumbai no vārtu staba nonākot mērķī.

Cīņas 56. minūtē arī pēc stūra sitiena "Riga" panāca 1:1, bumbu pēc Braiena Orosko piespēles vārtos sitot Mankendā. Orosko pēc došanās uz maiņu laukumā bija pavadījis tikai trīs minūtes, bet Mankendā spēlēja kopš otrā puslaika sākuma.

Spēles 70. minūtē laukumā devās iepriekš traumu ārstējušais RFS uzbrukuma līderis Lemajičs, kurš desmit minūtes vēlāk guva vārtus. Pēc Roberta Savaļnieka tālas piespēles serbu uzbrucējs bija precīzs ar galvu - 2:1.

Sešas minūtes pirms pamatlaika beigām "Riga" laukumā sūtīja virslīgas labāko vārtu guvēju Marko Regžu, taču latvietis pie iespējas izraut neizšķirtu netika.

Maču klātienē noraudzījās 5314 skatītāju.

Pirms tam sestdien "Valmiera" viesos ar 2:1 pārspēja "Tukums 2000"/"Telms" vienību. Piektdien devītā kārta sākās ar dueli, kurā "Auda" viesos ar 3:1 uzvarēja "Metta" komandu.

Apļa noslēgumā svētdien "Daugavpils" mājās cīnīsies ar "Liepāju" un "Jelgava" uzņems debitanti "Grobiņa"/LFS.

Pirmo vietu ar 22 punktiem deviņās spēlēs ieņem RFS, kurai ar 18 punktiem seko "Riga". Tālāk ar 16 punktiem deviņās cīņās ir "Valmiera", kurai seko ar 14 punktiem seko "Daugavpils" un "Auda", kas aizvadījušas attiecīgi astoņas un deviņas spēles, bet 13 punktus guvusi "Tukums 2000"/"Telms". Septīto vietu ar astoņiem punktiem ieņem "Grobiņa"/LFS, septiņus punktus guvusi "Metta", sešus - "Liepāja", bet piecus - "Jelgava".

Virslīgas čempionāts ar desmit komandu līdzdalību notiek četros apļos, katrai komandai aizvadot 36 spēles. 180 spēles paredzēts aizvadīt līdz 9.novembrim.

Pagājušajā sezonā otro reizi par čempioni kļuva RFS, kas nodrošināja uzvaru tikai pēdējā kārtā, izcīnot uzvaru pār "Metta" komandu ar 1:0.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu