Latvijas pretinieces Polijas vārtsargs Marejs: Mēs esam reālisti

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Polijas hokeja izlases vārtsargs Polijas vārtsargs Džons Marejs
Polijas hokeja izlases vārtsargs Polijas vārtsargs Džons Marejs Foto: IIHF.com

Latvijas hokeja izlasei 2024. gada pasaules čempionātā Čehijā pirmā pretiniece būs Polijas valstsvienība, kas elites divīzijā atgriezusies pēc 22 gadu pārtraukuma. "Mēs esam reālisti," pirms turnīra norādījis Latvijas pretinieku vārtsargs Džons Marejs.

Latvijas un Polijas hokejistu duelis paredzēts sestdien plkst. 17.20. Abām komandām šī būs pirmā spēle turnīrā, kas sāksies jau piektdien.

Polijas izlasei labākais rezultāts pasaules čempionātos ir ceturtā vieta, taču šie panākumi tika izcīnīti pagājušā gadsimta sākumā (1931. un 1932. gadā).

Šajā gadsimtā Polijas hokejisti līdz šim tikai vienreiz spēlējuši pasaules čempionāta elites divīzijā – 2002. gadā, iegūstot 14. vietu 16 komandu konkurencē.

ASV dzimušais vārtsargs Marejs pēdējos 10 gadus ikdienā spēlē Polijas čempionātā, kā arī pārstāv šis valsts izlasi kopš 2016./17. gada sezonas.

"Skatītāju skaits ir pieaudzis par 30% [Polijas čempionātā]. Pirms 10 gadiem, kad sāku šeit spēlēt, līga nebija tik laba kā tagad," intervijā IIHF.com mājaslapā citēts Marejs.

36 gadus vecais vārtsargs norādīja, ka senāk televīzijā Polijas čempionātu gan rādīja vairāk, taču pēdējos gados hokeja popularitāte sākusi atgūt kādreizējo līmeni. Kā zināms, Polijā daudz populārāki komandu sporta veidi ir futbols un volejbols, kā arī basketbols.

Gatavojoties pasaules čempionātam, Polija divreiz uzveica Ungāriju (5:2 un 6:2), divreiz piekāpās Slovēnijai (0:2 un 1:3), divreiz zaudēja Lielbritānijai (1:3 un 1:2 pēcspēles metienos), kā arī zaudēja Slovākijai ar 1:6 un Dānijai ar 1:3.

"Nevaram teikt, ka spēlējam iespaidīgi, bet mēs esam ambiciozi. Gaidām, kad būs dzirkstele. Šobrīd runa ir par procesu, nevis rezultātiem," teica Marejs.

Polijas izlase vēlas saglabāt vietu pasaules čempionāta elites divīzijā. Šāds panākums palīdzētu hokeja attīstībai šajā valstī.

"Mēs esam reālisti. Vēlamies paveikt gana daudz, lai noturētos. Mums jāizcīna punkti pret Kazahstānu un/vai pret Franciju. Varbūt varam vēl kādu punktu izcīnīt pret citām komandām," sacīja Marejs.

10 sezonās Polijas čempionātā Marejs sakrājis solīdu statistiku – pamatturnīrā aizvadītas 353 spēles, vidēji ielaistas 2,25 ripas un atvairīti 92,6% pretinieku metienu, liecina eliteprospects.com apkopotā informācija.

Pērn pasaules čempionāta pirmajā divīzijā, kur tika izcīnītas tiesības šogad spēlēt elitē, Marejs sargāja Polijas izlases vārtus četros no pieciem mačiem. Vidēji spēlē viņš ielaida 1,73 vārtus un atvairīja 93,14% metienu.

Polijas izlases gaidāmā dalība pasaules čempionāta elites divīzijā esot palīdzējusi nacionālajai hokeja federācijai piesaistīt sponsorus. "Cilvēki pievērš lielāku uzmanību. Federācijai pievienojās daži sponsori," apgalvo valstsvienības kapteinis Kristians Dzjubinskis.

"Pat tikai viena gada laikā ir kļuvis labāk. Mums tur [elitē] jāpaliek vēl vienu gadu, tad vēl gadu. Tas mūsu jaunajiem spēlētājiem dotu iespēju spēlēt spēcīgākās līgās," uzskata Dzjubinskis.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu