Video Parīze olimpisko spēļu laikā gatavojas noziedzības pieaugumam

TVNET Sports
Foto: AFP/SCANPIX

Francijas prokurore Lore Bekjū radio "Franceinfo" izteikusies, ka varasiestādes 2024. gada Parīzes olimpisko spēļu laikā gatavojas noziedzības pieaugumam. Tas saistīts ar ievērojamu tūristu pieplūdumu.

"Būs daudz tūristu," sacīja Bekjū pirms šajā vasarā gaidāmā sporta foruma, kas Parīzē norisināsies no 26. jūlija līdz 11. augustam. Tiek prognozēts, ka uz Francijas galvaspilsētu šajā laikā dosies aptuveni 15 miljoni tūristu, kas ir ir par vismaz pieciem miljoniem vairāk nekā šajā pašā laika nogrieznī citus gadus.

Tā kā gaidāms milzīgs tūristu pieplūdums, tiek gaidīts, ka pieaugs arī noziegumu skaits, prognozē Bekjū. Viņa norādīja, ka pastiprināti uzdarbosies kabatzagļi, pieaugs vardarbība un pat seksuāli uzbrukumi, ko viņa raksturoja kā klasiskus noziedzības veidus.

Papildus tam lielas bažas raisa kiberuzbrukumi. Parīzes prokuratūra, kas valsts līmenī ir atbildīga par kibernoziedzības apkarošanu, gaida kiberuzbrukumu pieaugumu, tāpat kā iepriekšējās olimpiskajās spēlēs.

Bekjū sacīja, ka galvenās bažas rada kiberuzbrukumi, "kuri, kā mēs zinām, pieaugs".

Lai sagatavotos Parīzes olimpisko spēļu izaicinājumam, Parīzes prokuratūra plāno ievērojami palielināt darbinieku skaitu.

Francijas varasiestādes iepriekš paziņoja, ka olimpisko spēļu laikā policistiem un drošības darbiniekiem noraidīta iespēja doties atvaļinājumā. Vēlāk pilsētā notika streiki, kuros vietējie policisti apgalvoja, ka vadība nemaksā par virsstundām un nav piešķīrusi piemaksas.

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu