Video "Grobiņa"/LFS futbolisti uzvar "Daugavpili"

TVNET/LETA
"Grobiņas"/LFS futbolisti
"Grobiņas"/LFS futbolisti Foto: Aiga Veisa ("Tonybet" futbola virslīgas arhīvs)

Debitante "Grobiņas"/LFS komanda ceturtdien Liepājā "Tonybet" Latvijas futbola virslīgas 20.kārtas pēdējā spēlē ar 3:0 (1:0) pārspēja "Daugavpili", šo pretinieci uzvarot pirmo reizi.

Grobiņas komandas labā divus vārtus guva Rodrigo Gaučis un vienreiz izcēlās Rūdolfs Meļķis.

Mājinieki vadībā izvirzījās pirmā puslaika vidū, kad 22.minūtē pēc stūra sitiena daugavpiliešu vārtsargs Ņikita Šaraņins nenofiksēja bumbu, kas nonāca pie Meļķa, "Grobiņa"/LFS futbolistam raidot to vārtos. Puslaika otrajā pusē viesi ar bumbu trāpīja pa vārtu konstrukciju un neizmantoja iespēju izraut neizšķirtu.

Spēles 53.minūtē pēc soda sitiena bumba vārtu priekšā nonāca pie Gauča, kurš nostiprināja kurzemniekiem vadību. Septiņas minūtes vēlāk Gaučis uzvarēja cīņā ar pretinieku aizsargu un izskrēja viens pret Šaraņinu, panākdams jau 3:0.

Šosezon abās iepriekšējās savstarpējās spēlēs ar 2:0 un 3:1 uzvaru ir svinējusi "Daugavpils".

Otrdien "Metta" izbraukumā ar 5:1 sagrāva "Liepāju", bet trešdien "Riga" savā laukumā ar 1:0 pieveica "Audu", "Jelgava" mājās spēlēja 0:0 ar "Tukums 2000"/"Telms" futbolistiem, bet RFS mājās ar 4:1 uzvarēja "Valmieru".

Līdere ar 50 punktiem 20 spēlēs ir RFS, 45 punkti ir "Riga" komandai, bet 39 punkti - "Valmierai". 31 punkts ir "Daugavpilij", 25 punkti - "Audai" un 22 punkti - "Tukums 2000"/"Telms" komandai. Pa 19 punktiem sakrājušas "Grobiņa"/LFS un "Metta", 15 punktus guvusi "Liepāja", bet 13 punkti ir "Jelgavai".

Virslīgas čempionāts ar desmit komandu līdzdalību notiek četros apļos, katrai komandai aizvadot 36 spēles. 180 spēles paredzēts aizvadīt līdz 9.novembrim.

Pagājušajā sezonā otro reizi par čempioni kļuva RFS, kas nodrošināja uzvaru tikai pēdējā kārtā, izcīnot uzvaru pār "Metta" komandu ar 1:0.

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu