Seska ekipāžai WRC debijā devītais rezultāts Polijas rallija pirmajā ātrumposmā

TVNET/LETA
Foto: Publicitātes foto

Latvijas rallija pilots Mārtiņš Sesks ar stūrmani Renāru Franci ceturtdien Polijā, debitējot pasaules rallija čempionātā (WRC), uzrādīja devīto rezultātu sezonas septītā posma pirmajā ātrumposmā.

Mikolajku autodromā sacenšoties 2,5 kilometrus garā distancē, Seska ekipāža, kas startē ar "Ford Puma Rally1" spēkratu, finišēja vienā minūtē un 46,2 sekundēs. No ātrumposmā uzvarējušā igauņa Ota Tenaka ("Hyundai i20 N") latvieši atpalika 3,7 sekundes, bet astotajai pozīcijai zaudēja tieši vienu sekundi.

Grants seguma rallijā Polijā tiks aizvadīti kopumā 19 ātrumposmi. Piektdien ātrumposmi būs no plkst.9.45, sestdien - no plkst.9.30, bet svētdien - no plkst.10.

Seska un Franča ekipāža ir viena no deviņām RC1 klases ekipāžām, kas startē šajā rallijā, tajā piedaloties arī pasaules čempionāta vadošajiem pilotiem beļģim Tjerī Nevilam, Tenakam (abi - "Hyundai i20 N"), britam Elfinam Evansam, somam Kallem Rovanperem (abi - "Toyota GR Yaris"). Treniņos pirms rallija avāriju piedzīvoja francūzis Sebastjans Ožjē ("Toyota GR Yaris").

Nākamajā, astotajā posmā WRC pirmo reizi viesosies Latvijā, autosportistiem sacenšoties no 18. līdz 21.jūlijam. Sezonas turpinājumā norisināsies posmi Somijā, Grieķijā, Čīlē, Vācijā un Japānā.

Polijas rallijs pirmo reizi norisinājās 1921.gadā un kopš 1960.gada tas ir Eiropas čempionāta kalendārā, ar dažiem izņēmumiem, kad tas ticis iekļauts WRC sezonas programmā. Pērn Eiropas čempionātā ieskaitē šeit laurus plūca tieši Seska ekipāža.

Pērn par divkārtēju pasaules čempionu kļuva Somijas autosportists Kalle Rovanpere, kurš titulu nodrošināja vienu posmu pirms sezonas beigām. Latvijas eksčempions Rovanpere šogad nestartē visos WRC posmos.

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu