Latvijas pretiniece Filipīnas pārbaudes spēlē zaudē Turcijai

LETA
Filipīnu izlases basketbolists Džuns Mars Fahardo
Filipīnu izlases basketbolists Džuns Mars Fahardo Foto: FIBA.com

Filipīnu basketbola izlase, kas ir Latvijas pretiniece olimpisko spēļu kvalifikācijā, ceturtdien pārbaudes spēlē zaudēja Turcijai.

Stambulā notikušajā mačā filipīnieši piekāpās ar rezultātu 73:84 (21:24, 19:18, 16:22, 17:20).

Filipīnu izlasē rezultatīvākais ar 21 punktu bija Džastins Braunlī, bet 17 punkti un 11 atlēkušās bumbas bija Džunam Maram Fahardo. Turkiem 23 punktus guva Tariks Biberovičs.

No pašreizējā Filipīnu izlases sastāva lielākā daļa spēlē vietējā čempionātā, tāpat ir basketbolisti no meistarsacīkstēm Indonēzijā, Japānā un Dienvidkorejā.

Latvijas izlase ar Filipīnu basketbolistiem tiksies 3.jūlijā, dienu pēc tam, kad būs spēkojušies ar Gruziju. Otrā apakšgrupā spēlēs Brazīlija, Melnkalne un Kamerūna.

Filipīnu basketbola izlases kandidātu saraksts:

Džūns Mars Fahardo, Kristians Džaimars Peress (abi - "San Miguel Beermen"), Kriss Ņūsams ("Meralco Bolts"), Džastins Braunlī (Džakartas "Pelita Jaya", Indonēzija), Džapets Agilars, Skotijs Tompsons (abi - "Barangay Ginebra San Miguel"), Kelvins Oftana ("TNT Tropang Giga"), Dvaits Ramoss (Hokaido "Levanga", Japāna), Kajs Soto (Jokohamas "B-Corsairs", Japāna), Kevins Kjambao (Manilas "De La Salle University"), Karls Tamajo (Čhanvonas "LG Sakers", Dienvidkoreja), Meisons Amoss (Kesonsitijas "Ateneo de Manila University").

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu