Gordons: Ar Polu ierindā mēs būtu sasnieguši NBA finālu

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/SCANPIX

Ar Krisu Polu ierindā Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) komanda Hjūstonas «Rockets» būtu iekļuvusi līgas finālsērijā, pārliecināts ir šīs vienības spēlētājs Ēriks Gordons.

Goldensteitas «Warriors» komanda pirmdien jau ceturto gadu pēc kārtas sasniedza Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) izslēgšanas turnīra finālu. Rietumu konferences finālsērijas izšķirošajā - septītajā - spēlē «Warriors» izbraukumā ar 101:92 (19:24, 24:30, 33:15, 25:23) uzvarēja «Rockets», sērijā līdz četriem panākumiem gūstot virsroku ar 4-3.

Savainojuma dēļ pēdējās divās Rietumu konferences finālsērijas spēlēs nevarēja piedalīties viens no «Rockets» līderiem Kriss Pols, bet cits šīs komandas spēlētājs Gordons izteicās, ka tieši tas bijis iemesls, kādēļ Hjūstonas vienībai nav izdevies iekļūt finālā.

«Mēs varējām iekļūt finālā, ja vien ierindā būtu bijis vēl viens saspēles vadītājs,» noteica Gordons. «Ja sastāvā būtu Kriss, mēs ceturtdien aizvadītu pirmo finālspēli.»

«Rockets» sērijas laikā bija izvirzījusies vadībā ar rezultātu 3-2, taču izšķirošajās spēlēs panākumus guva «Warriors», turklāt tieši pēdējos divos mačos ārpus Hjūstonas komandas sastāva palika savainotais Pols.

Izslēgšanas spēlēs Pols vidēji mačā guva 21,1 punktu, 5,8 rezultatīvās piespēles un 5,9 atlēkušās bumbas, turklāt viens no līgas labākajiem saspēles vadītājiem tikai 33 gadu vecumā debitēja konferences finālā.

Cits «Rockets» spēlētājs Entonijs Leons Takers savukārt atteicās komandas izstāšanos konferences finālā novelt uz to, ka ierindā nebija Pols. «Tā ir pieaugušu cilvēku līga, un tam nav nozīmes, ja kāds ir savainots. Ir nepieciešams spēlēt un un izcīnīt uzvaras neatkarīgi no tā, kurš spēlē.»

Tikmēr «Rockets» treneris Maiks D'Antoni pauda, ka zaudējumi ir daļa no spēles. «Gan es, gan spēlētāji, gan komandas līdzjutēji jūtas slikti, taču es cenšos būt pozitīvs. Man patika komandas gars un tas, kā tā visu sezonu kāpa uz augšu, gandrīz iekļūstot finālā.»

Savukārt «Warriors» līderis Kevins Durants pēc izšķirošā mača medijam ESPN atzina, ka viņam ir grūti aprakstīt finālsērijas pretinieces Klīvlendas «Cavaliers» līdera Lebrona Džeimsa spēles stilu, nosaucot to par «nākamā līmeņa basketbolu». Abas vienības NBA finālā tiksies jau ceturto gadu pēc kārtas.

«Cavaliers» komanda Austrumu konferences finālā ar 4-3 pārspēja Bostonas «Celtics».

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu