Dānijas hokejisti negaidīti uzvar Somiju; Zviedrija turpina uzvaru gājienu

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/LETA

2018.gada pasaules hokeja čempionāta saimniece Dānija trešdien Herningā B apakšgrupas mačā ar rezultātu 3:2 (0:0, 2:1, 1:1) negaidīti pārspēja Somiju, pārtraucot pretinieku graujošo uzvaru sēriju. Tikmēr Zviedrija Kopenhāgenā A apakšgrupas spēlē ar 7:0 (2:0, 3:0, 2:0) sagrāva Austriju.

Herningā notikušā mača rezultāts tika atklāts otrā perioda 13.minūtē, kad dāņu uzbrucējs Frans Nilsens pretinieku hokejista aizsegā raidīja ripu vārtos un realizēja vairākumu. Tiesa, divas minūtes vēlāk, jau somiem spēlējot piecatā pret četriem, Sebastians Aho ar metienu no kreisās puses izlīdzināja rezultātu.

Nepilnas trīs minūtes pirms otrā perioda beigām Olivers Bjorkstrands pretuzbrukumā ātri ieslidoja somu aizsardzības zonā un ar strauju metienu atguva dāņiem vadību.

Mājinieki vadībā bija līdz pat trešā perioda 16.minūtei, kurā Mikaels Granlunds pēc Mīka Koivisto teicamas piespēles no vārtu priekšas izlīdzināja rezultātu.

Tomēr pusotru minūti vēlāk Teuvo Tereveinens par ripas izmešanu atstāja somus mazākumā. To izmantoja dāņi, divas minūtes pirms pamatlaika beigām Niklasam Hartam panākot 3:2 un izraujot uzvaru.

Dānijas hokeja izlases rindas papildinājuši Nacionālajā hokeja līgā (NHL) sezonu noslēgušais Mikels Bedkers un Janniks Hansens. Bedkers šajā mačā atzīmējās ar divām rezultatīvām piespēlēm.

Somijas izlase pasaules čempionāta pirmajās divās cīņās ar vienādiem rezultātiem 8:1 sagrāva gan Dienvidkoreju, gan Latviju, bet otrdien ar 7:0 pieveica Norvēģiju.

Pirms tam šajā apakšgrupā olimpiskā vicečempione Vācija ar 6:1 (1:0, 3:0, 2:1) uzveica Dienvidkorejas vienību, tiekot pie pirmās uzvaras.

Tikmēr Kopenhāgenā notikušais duelis ritēja uz vieniem vārtiem. Zviedriem ar diviem precīziem metieniem izcēlās Rikards Rakels, bet pa vieniem vārtiem guva Matīass Janmarks, Mika Zibanejads, Gustavs Nīkvists, Adrians Kempe un Magnuss Pējervi. Rakelam šajā mačā bija arī viena rezultatīva piespēle, kamēr divos vārtu guvumos asistēja Janmarks.

Anderss Nilsons Zviedrijas izlases vārtos atvairīja visas 14 pretinieku mestās ripas.

Šajā apakšgrupā dienas pirmajā mačā Šveices valstsvienība ar rezultātu 5:2 (2:2, 1:0, 2:0) apspēlēja Baltkrievijas izlasi, kas turpināja savu neveiksmīgi iesākto čempionātu.

Turnīrā startējošās 16 komandas sadalītas divās grupās, pa astoņām vienībām katrā, kas katrai izlasei apakšgrupas sacensībās garantē septiņas spēles. Pēc viena apļa grupu spēlēm, kas ilgs no 4. līdz 15.maijam, katras apakšgrupas četras labākās komandas ceturtdaļfinālā turpinās cīņu par medaļām, bet turnīra divas vājākās komandas būs spiestas pamest augstāko divīziju.

To vietā nākamajā gadā nāks Lielbritānija, kas labāko grupā atgriezīsies pēc 24 gadu pārtraukuma, un Itālija, kas ieņēma pirmās divas vietas pasaules čempionāta pirmās divīzijas A grupā.

    KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
    Redaktors iesaka
    Nepalaid garām!
    Uz augšu